12 timer var ikke nok: Forhandlinger fortsætter i dag

​Omkring halv elleve i går aftes besluttede Aarhus Byråds partier at indstille budgetforhandlingerne. De genoptages igen i dag, fredag, klokken ti.

Arkivfoto. Formand for Socialdemokraterne i Aarhus Byråd, Morten Pless, forventer, at der vil være indgået forlig for næste års budget omkring middagstid i dag, fredag.

Godt 12 timers forhandlinger var ikke nok for Aarhus Byråds partier til at blive enige om næste års budget.

Omkring 22.30 i går aftes blev forhandlingerne indstillet, og forhandlingerne fortsætter i dag, fredag, klokken 10.00.

- Vi er nået langt, synes jeg. Men der var nogle beregninger og nogle småjusteringer, som skulle foretages, inden vi kunne komme videre, og det blev vurderet, at vi ikke kunne nå det inden midnat, siger Morten Pless, formand for Socialdemokraterne i Aarhus Kommune. Han tilføjer, at det er procedure, at man indstiller forhandlinger ved midnat, hvis der endnu ikke er indgået forlig.

Allerede nu står det klart, at handicapområdet bliver prioriteret i det kommende budget, men hvor stort et løft området får, vides endnu ikke.

- Voksne med handicap vil få det største løft af de penge, vi har til rådighed. Handicapområdet fortjener et væsentligt løft, og det får det, siger Morten Pless.

Læs også Medom: For tidligt at sige noget om Ovartaci-overlevelse

Ud over handicapområdet forhandles der blandt andet også på kultur- og idrætsområdet. For eksempel ønsker Venstre flere idrætsfaciliteter, mens SF ønsker tilskud til Museum Overtaci. Men ifølge Morten Pless har der ikke været de store bump på vejen, og der er overvejende enighed på tværs af partierne.

- Der har selvfølgelig været knaster på vejen, fordi vi er mange forskellige partier, der skal blive enige. Men det går godt, og jeg er positiv, siger han.

Når byrådet mødes igen i dag, fredag, for at genoptage forhandlingerne vil borgmesteren, Jacob Bundsgaard, have justeret i forligsteksten. Formand for Socialdemokraterne, Morten Pless, forventer, at der vil være et forlig på plads omkring middagstid i dag, fredag.

Puljen, der forhandles om, er i gennemsnit 63,9 millioner kroner om året - hvert år - de næste fire år.