Kulturhovedstad Aarhus dropper film om sigtet ubådsejer

En film om opfinderen Peter Madsen er blevet slettet fra programmet, når Aarhus er europæisk kulturhovedstad

Peter Madsen kom sikkert i land efter ubådsforlis. Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

En film om den nu drabssigtede ubådsejer, Peter Madsen, er blevet slettet fra programmet, når Aarhus i år er europæisk kulturhovedstad.

Filmen skulle ifølge planen have haft premiere i oktober på en fremvisning i kulturhovedstaden.

Men efter at den svenske journalist Kim Wall er blevet fundet død, har arrangørerne valgt at slette filmen fra programmet. Det skriver Dagens Nyheter (DN).

Eftersøgning efter resterne af Kim Walls lig ved Dragør Havn på Amager fredag den 25 august.  Foto: Mads Claus Rasmussen

- På grund af de tragiske hændelser omkring ubåden og politiets efterforskning har vi sammen med fotografen besluttet at stoppe projektet, siger Peter Vestergaard, pressechef for Aarhus 2017, til DN.

- Vi har ikke yderligere kommentarer, så længe politiet er i gang med efterforskningen, tilføjer han.

Finansieret af Kulturhovedstaden

Filmen var finansieret med midler fra kulturhovedstadens egen støttefond, Fonden Aarhus 2017.

Filmens bagkvinde ansøgte om støtte i foråret. Idéen var at følge Peter Madsen og hans forsøg på at udvikle en rumraket.

Den hjemmelavede ubåd "UC3 Nautilus". Billedet er taget den 10. august, hvor Peter Madsen sejlede rundt med den svenske journalist Kim Wall i Københavns Havn. Den 11. august sank ubåden til havets bund og kun Peter Madsen bliver reddet af en nærliggende motorbåd. Foto: Reuters/Peter Thompson

Ansøgningen blev godkendt, og umiddelbart efter begyndte indspilningen, oplyser Peter Vestergaard.

DN har været i kontakt med den australske instruktør af filmen.

Hun ønsker ikke at kommentere filmens indhold. Hun fortæller i øvrigt, at projektet blev afbrudt for flere måneder siden, da "det ikke var muligt at nå deadline".

Fjernet fra hjemmeside

Ifølge Ekstra Bladet har instruktøren talt med politiet, efter at hun har tilbragt tid med Peter Madsen under arbejdet med filmen.

Onsdag formiddag lå der stadig en præsentation for filmen på Aarhus 2017's hjemmeside.

Den blev dog fjernet, efter at DN kontaktede arrangørerne.

I et tidligere programblad for kulturhovedstaden kunne man læse følgende om filmen:

- Peter er opfinder, selvlært ubådsbygger og raketingeniør. Han vil bygge en raket af alt, som han finder tilgængeligt; en raket som kan bringe Peter ud i det ydre rum.

Læs også 72-årig dømt for drab på overbo

En af Peter Madsens kolleger siger til DN, at flere andre produktionsselskaber viste interesse for dokumentaren.

- Men de fleste har sikkert aflyst alle planer om det. Det, som er sket, er en meget sørgelig hændelse, siger han til DN.

Peter Madsen er sigtet for drabet på den svenske journalist Kim Wall. Han er dog varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Han nægter sig skyldig.

Læs også Mor: - Min eks slog Valdemar ihjel som hævn

Ny sigtelse

Den drabssigtede raket- og ubådsbygger Peter Madsen nægter sig også skyldig i ny sigtelse for usømmelig omgang med lig. Sigtelsen for usømmelig omgang med lig blev rejst i forbindelse med, at Peter Madsen torsdag blev afhørt af politiet.

Afhøringen skete, dagen efter at en hovedløs kvindetorso blev matchet med dna fra den forsvundne svenske journalist Kim Wall.