111 år gammelt byggefirma er gået konkurs

Det startede med oldefar og en værktøjskasse bag på cyklen i 1909. 111 år og fire generationer senere er det slut.

Siden 1909 har fire generationer af Allermann-familien opbygget et tømrerfirma i Aalsrode med mere end hundrede ansatte, der i deres karakteristiske gule håndværkerbiler efterhånden var blevet en genkendelig del af landskabet i og omkring den lille by Ålsrode på Djursland.

Men nu er det slut.

Det bekræfter de to brødre og direktører, Jan Bo Allermann og Klaus Allermann.

Jan Bo Allermann og Klaus Allermann har været med i virksomheden siden henholdsvis 1998 og 1992. Det var oprindeligt oldefaderen, Rasmus Allermann, der etablerede virksomheden med en værktøjskasse bag på cyklen i 1909 efter at være hjemvendt fra en tur til Tyskland.

Siden de to nuværende direktører kom med om bord har man mere end fordoblet antallet af medarbejdere, der startede med 30-40 mand op igennem 90'erne, men som nu lyder på over hundrede ansatte.

Gik ’kanongodt’

I april 2018 kunne Horsens Folkeblad fortælle, hvordan virksomheden med succes var godt i gang med at etablere sig i Aarhus.

- Det går kanongodt derude, sagde direktør Jan Bo Allermann dengang til Horsens Folkeblad.

- Der er ikke så mange licitationer på Djursland, og de, der er, er så store, at det også er interessant for konkurrenter fra Randers, Aarhus eller Herning. Men vi kan også godt være med inde i Aarhus og vinde nogle af licitationerne dér, fortsatte han.

Bag tømrerfirmaet står AAT-gruppen, hvor Jan Bo Allermann også er direktør.

En af gruppens andre virksomheder er Halbyg A/S, der i juni måned som deres første opgave fik lov til at bygge en ny brandstation i Rønde til godt 10 millioner kroner.

- Kontrakten med Syddjurs Kommune er vundet via Aalsrode Tømrerfirma. Det er aftalt, at projektet markedsføres under Halbyg-navnet, sagde manden ved roret i Halbyg A/S, Henrik Madsen, dengang til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Den 9. oktober skrev Aalsrode Tømrerfirma desuden på deres Facebookside, at man havde ansat fire nye tømrersvende.

Det er endnu ikke lykkedes TV2 ØSTJYLLAND at få bekræftet årsagen bag konkursen, men til Lokalavisen Norddjurs siger direktør Jan Bo Allermann således:

- Corona-situationen er en af forklaringerne. En anden er en række større projekter, hvor vi har mistet penge. Det ene med det andet gjorde, at vi kunne se ind i en virkelighed, som vi ikke længere var herre over, også når fremtidsperspektiverne så ud, som de gjorde, siger Jan Bo Allermann til lokalavisen.