Sådan er vejret 1. maj

Det bliver sidste dag i mere end en uge med over 15 grader. Men vejret bliver meget varieret hen over landet.

Det skulle i modsætning til tidligere år holde tørt i Østjylland på arbejdernes kampdag 1. maj.

I samarbejde med tv2.dk

Traditionen tro tilbringer mange danskere dagen udenfor den 1. maj i forbindelse med arbejdernes internationale kampdag. Og det bliver i vidt forskelligt vejr hen over Danmark.

For mens morgenstundens vejr var ret ensartet og gråt i store dele af landet, bliver eftermiddagen meget mere opdelt med både sol, skyer og blæst.

Morgenstundens lavthængende tågeskyer går i opløsning over den nordlige og østlige del af landet, mens de bliver hængende mod vest og syd og sikkert også på Bornholm. Foto: TV 2 Vejret

Sol og blæst mod nord og øst

En stor del af de lavthængende morgenskyer går nemlig i opløsning, så der er udsigt til sol i et stort strøg fra Nordjylland og ned over dele af Østjylland til Sjælland.

Læs også 273,7 timer - solen slog rekord i april

Her bliver det nogenlunde lunt med temperaturer på 13 til 16 grader, dog med en frisk vind til kuling i Nordvestjylland.

Med vinde fra vest finder vi de højeste temperaturer mod i de øst i landsdelene. Vi kunne finde nogle af de varmeste steder omkring Frederikshavn og Sæby, Grenå og Aarhus samt på Stevns på Sjælland.

01:01

VIDEO: Se den seneste vejrudsigt for Østjylland her. 

Luk video

Havgusen kan overleve dagen igennem

I det vestlige og sydvestlige Jylland kan de lave skyer og havgusen, som drev i land allerede i går, risikere at blive hængende dagen igennem. Det betyder, at dagen bliver grå og der kan falde en smule finregn.

Skyerne kan også drille over det sydfynske øhav og videre hen over Smålandsfarvandet til Bornholm.

Rapsens gule farver stod i smuk kontrast til en dybblå himmel den 22. april, som var månedens mest solrige med 13,6 timer. Foto: Arne Prip - Seerfoto

Sidste dag med lunt vejr

Luften, som i dag blæser hen over Danmark, bliver i morgen skiftet ud med en langt køligere variant, og den kommende uge får vi kun omkring 10 grader de steder, hvor det er varmest.

Der kan tilmed komme slud, tøsne og hagl fredag og lørdag.