Nu kan du tjekke, om du skal have penge tilbage i skat

Skattestyrelsen løfter først formelt sløret for årsopgørelserne på mandag, men vanen tro kan man smugkigge allerede nu.

Du kan nu gå ind på skat.dk og tjekke, om du er en af de danskere, der skal have penge tilbage i skat, eller om du i stedet skal betale restskat.

Det er officielt først mandag 15. marts, at der bliver åbnet for tilgangen, men igen i år tyvstarter Skattestyrelsen for at sprede belastningen ud fra de hundredtusindvis af digitale besøgende.

Hvad er Årsopgørelse

Weekenden bliver traditionelt brugt som en betaperiode for at få de sidste ting helt på plads, og man vil som oftest møde lange digitale køer og stor ventetid, inden man kan se sin årsopgørelse.

Sidste år sad omkring 125.000 danskere i kø, kort efter der blev åbnet for tilgangen.

Skattestyrelsen anbefaler derfor, at danskerne benytter tidspunktet mellem midnat og klokken seks om morgenen for at undgå den meget lange kø.

I 2020 fik danskerne udbetalt 17,4 milliarder kroner i overskydende skat fordelt på 3,4 millioner borgere. 1,1 millioner borgere skulle derimod betale restskat.

Den overskydende skat bliver udbetalt i april.

Vær ekstra opmærksom på kørsel

2020 har været et specielt år for alle danskere, og coronapandemien har haft indvirkning på stort set alt. Årsopgørelsen er ingen undtagelse.

Fordi så mange danskere har arbejdet hjemmefra, udregnes kørselsfradraget ikke automatisk af årsopgørelsen i år. Hvis du har pendlet i løbet af 2020, skal du derfor selv tælle, hvor mange dage du har været på arbejdspladsen og beregne fradraget på baggrund af det.

Det oplyste underdirektør i Skattestyrelsen, Karoline Klaksvig, i en pressemeddelelse tidligere på året.

Hun understregede samtidig, at Skattestyrelsen vil have særlig opmærksomhed på fradraget, når de redigerede oplysninger skal kontrolleres.

Udover kørsel er der også en række andre fradrag, du skal holde øje med, når du retter i din årsopgørelse - eksempelvis hvis du er en af de mange danskere, der har renoveret hjemmet det seneste år.

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Dagens mest læste