Lokale varmebølger i Danmark - her kommer der flere torsdag

Flere steder i Danmark oplever man nu lokale varmebølger.

Nu oplever vi lokale varmebølger rundt omkring i Danmark - og de lokale varmebølger breder sig. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Varmt sommervejr befinder sig fortsat over Danmark, og de sammenhængende dage med varmt vejr har nu resulteret i lokale varmebølger flere steder i landet.

En varmebølge indtræffer, hvis gennemsnittet af de seneste tre dages højeste temperaturer overstiger 25 grader. Dette kriterie blev onsdag eftermiddag opfyldt enkelte steder i landet - både på Djursland, samt i Tylstrup nord for Aalborg og på Frederiksberg.

Varmebølger i Danmark til og med torsdag morgen. \n Foto: TV 2 Vejret

Da det varme sommervejr fortsætter ufortrødent torsdag, vil der opstå flere lokale varmebølger rundt omkring i Danmark.

I takt med at temperaturen stiger torsdag - og kan nå 25-26 grader som det højeste visse steder - vil antallet af lokale varmebølger også vokse.

Varmebølge ved Horsens

Ved temperaturer lidt over 23 grader vil der opstå varmebølger flere steder i Syd- og Østjylland, ligesom varmebølgen i København vil vedblive, hvis temperaturen stiger til 24 grader i dagens løb.

Derudover kan der også opstå lokale varmebølger andre steder i Danmark - blandt andet enkelte steder på Sjælland samt på Lolland og Falster.

I områderne markeret med gult, er det sandsynligt, at der vil blive registreret varmebølger i løbet af torsdag eftermiddag. Foto: TV 2 Vejret

For at en varmebølge skal være landsdækkende skal over halvdelen af landet opleve varmebølge.

Definitionen på en hedebølge er den samme - men her skal gennemsnittet af de seneste tre dages højeste temperaturer overstige 28 grader.