Koldfront på vej ind over Danmark

Først smukt, men senere på dagen trækker en koldfront skyer ned over landet.

Lørdag begynder med klart og relativt køligt vejr. Dernæst skal en koldfront passere landet frem mod søndag, hvorefter det klare vejr vender tilbage. Det forklarer meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

Temperaturen kommer til at ligge nogenlunde uændret i forhold til de foregående dage med op til 10-11 grader lørdag eftermiddag.

I nat har der været frost flere steder med -1,7 grader i Tylstrup som nattens laveste. Samme sted blev der målt -1,9 grader natten til fredag.

Selvom det er en koldfront, der skal passere os, kan det ende uden minusgrader natten til søndag. Koldfronten vil paradoksalt nok dæmpe temperaturfaldet en smule.

- Man kunne man tro, at natten ville blive koldere end de foregående i forbindelse med koldfronten, men skyerne kommer til at virke som en dyne, der holder på varmen. Derfor er det ikke umuligt, at vi i modsætning til de seneste nætter, slet ikke kommer under frysepunktet i nat, siger Jens Ringgård Christiansen.

De foregående nætters frost har hængt sammen med et nogenlunde klart vejr, hvor varmen nemmere kan forsvinde ud i rummet i løbet af natten.

Normalt vil en koldfront bringe regn med sig, men lørdagens koldfront vil være næsten tør. Den rammer Nordjylland omkring klokken 14 og løber mod syd.

Lørdag aften vil fronten være inde over det meste af landet. På bagsiden med et kraftigere blæsevejr til det nordjyske område.
Lørdag aften vil fronten være inde over det meste af landet. På bagsiden med et kraftigere blæsevejr til det nordjyske område. Foto: TV2

- Stedvis kan der komme en lille smule regn, men de fleste steder holder det helt tørt, lyder det fra Jens Ringgård Christiansen.

Behageligt og smukt efterårsvejr før koldfronten

Inden fronten når Nordjylland i eftermiddag, får hele landet ganske flot efterårsvejr. I løbet af eftermiddagen bliver det efterhånden mere skyet fra nordvest, men det vil fortsat være ret flot vejr i de østlige egne. På forsiden af koldfronten er der svage vindforhold, så vejret er meget behageligt inden skyerne ankommer.

Lørdag eftermiddag er koldfronten på vej ind over Nordjylland.
Lørdag eftermiddag er koldfronten på vej ind over Nordjylland. Foto: TV 2

I aften vil koldfronten have trukket skyer ned over det meste af landet, og det vil have blæst op i især den nordvestlige del.

Søndag er vi på bagsiden af fronten. Dagen vil starte blæsende, men vinden vil tage af, og vejret generelt klare op.

Koldfronten vil fortsat præge vejret tidligt søndag morgen i det sydøstlige Danmark.
Koldfronten vil fortsat præge vejret tidligt søndag morgen i det sydøstlige Danmark. Foto: TV 2
Søndag eftermiddag vil det klare vejr være tilbage.
Søndag eftermiddag vil det klare vejr være tilbage. Foto: TV 2
P1000608

Politiet bekræfter: 20-årig død efter brutalt overfald

Lilleøre

God nyhed til pendlere: Ny færge sejler igen tirsdag

Design uden navn

Stigende smitte lige før turistsæsonen: Kommune ansøger om flere tests

Christian Budde

play Ny Venstre-spids langer ud efter borgmester: Mangler mod og visioner

Yvonne Brix (1)

Yvonne kører ud for at hjælpe – meldes for at parkere ulovligt

COVID-19 LIVE:
20210506-205934-L-1920x1280we

liveblog Kørekortsmodel for coronapas mangler i aftale, lyder det fra Dansk Erhverv

Dagens mest læste