Ekstrem varme har sat kursen mod Danmark

De seneste prognoser har temperaturer, som kan give os en ny absolut temperaturrekord

Luften, som i dag giver op til omkring 37 grader i Frankrig sætter sig i bevægelse op mod Danmark, og når i henhold til de seneste prognoser os onsdag eftermiddag. Foto: TV 2 Vejret

I samarbejde med tv2.dk

Mange danskere puster nok ud i den kølige og friske luft, som blæser hen over landet i dag, men det er en stakket frist - det kan nemlig blive ekstremt varmt i næste uge.

Ordet ekstremt er valgt helt specifikt, for den seneste prognose fra ECMWF, det fælleseuropæiske meteorologiske regnecenter i Reading vest for London, har op til 37 grader over dansk område på onsdag.

Læs også Så er Smukfest i gang: - Planen er, vi skal være stive!

Og det vil i så fald være en ny absolut temperaturrekord for dansk område - et nyt såkaldt temperaturekstrem.

Den hidtil højeste temperatur målt i Danmark er 36,4 grader den 10. august 1975 i Holstebro.

Sønderjylland, Sjælland, Lolland og Falster kan blive ramt af den varmeste luft

Varmen kulminerer i den sydvestlige del af landet først på eftermiddagen i henhold til den seneste prognose fra ECMWF. Foto: TV 2 Vejret

Står prognoserne til troende bliver det varmest i den sydlige og østlige del af landet.

Siden rykker varmen længere østpå, så man sidst på eftermiddagen kan få 35 til 37 grader på dele af Sjælland, Lolland og Falster.

Læs også Dyrlæge: Drop at motionere din hund i heden - den kan dø af det

Luften, som søndag ligger over Sydfrankrig, sætter sig i bevægelse mod nordøst, og det er den, som kan give os det usædvanligt varme vejr onsdag. 

Varmen tyvstarter dog allerede tirsdag med 31 til 33 grader i de sydlige dele af landet.

Onsdagens højeste temperaturer vil være at finde over Sjælland, Lolland og Falster sidst på eftermiddagen onsdag i henhold til den seneste prognose fra ECMWF. Foto: TV 2 Vejret

Stadig usikkerhed i prognosen

Beskrivelsen her over er den mest sandsynlige ud fra den seneste computerberegning, men sådanne prognoser skal tages med et gran salt. Der vil nemlig altid være usikkerheder, når vi kigger på vejret tre dage frem i tid.

Læs også Hjertebørn prøvede brandbiler og sirener: - En uvurderlig dag

Små forskydninger vindretning, skydækket og præcis ankomsttid af varmen i forhold til, hvornår Solen kulminerer har stor betydning for, hvor varmt det kan blive.

Om det bliver til en ny rekord, er derfor endnu ikke til at sige, men der er på den anden side heller ikke megen tvivl om, at det trods alt bliver meget varmt igen midt i næste uge.