22-årig slog benene væk under Michael Falch: Nu er de sammen i TV 2-program

En sangstemme i bilradioen gjorde så stort et indtryk på Michael Falch, at han måtte køre ind til siden for at lytte nøje til den poetiske tekst

Foto: Stephen Freiheit / TV 2

I samarbejde med tv2.dk

Michael Falch har en 40 år lang musikerkarriere bag sig, og blandt hans kendteste numre er 'Mød mig i mørket' og 'I et land uden høje bjerge'. 

Men selv om den tidligere Malurt-forsanger snart fylder 61 år, er han ikke for gammel til at lade sig imponere og inspirere af helt unge musikere. Faktisk fik han slået benene helt væk under sig, da han tilfældigvis hørte 22-årige Karl William fra Aarhus synge i bilradioen.

Jeg tog simpelthen hjem og fandt Karl William på Facebook, og så skrev jeg til ham, at jeg var vildt betaget af hans spændende poesi.

Michael Falch, sanger

- Jeg tænkte: Hey, hvad er det for en tilgang til ord, den unge mand har? Der var noget helt unikt over den sproglige tone i sangen. Så jeg måtte køre ind til siden på et truckstop for at høre hvert ord i teksten, siger Michael Falch til TV 2 og fortsætter.

- Det viste sig at være sangen 'Foruden at forgude' af Karl William, og jeg faldt pladask for den åndelighed og mystik, der var i hans måde at levere sproget på.

Tog kontakt på Facebook

Michael Falch lod det ikke bare blive ved fascinationen, men kørte direkte hjem for at kontakte den unge sanger.

- Jeg tog simpelthen hjem og fandt Karl William på Facebook, og så skrev jeg til ham, at jeg var vildt betaget af hans spændende poesi, der sætter tanker i gang og ikke bare serverer alt på et sølvfad. Jeg er jo en sprognørd og besat af sprog, fortæller han og tilføjer.

- Hvis Karl William kan holde det niveau i den krævende næste fase af sin karriere, bliver han dansk popmusiks nye, store poet. 

Læs også Karl William tjente en månedsløn på en halv time

Aarhusianske Karl William, som er den yngste artist i 'Toppen af poppen' nogensinde, og som er hovedperson i sæsonpremieren søndag klokken 20.00 på TV 2, er beæret over, at en garvet musiker som Michael Falch henvendte sig til ham.

- Det var jo ligesom en cadeau til den musik, vi (musikerkollektivet Hukaos, red.) har lavet. Så det var egentlig bare rart, at der var nogen, der syntes, det var fedt, siger Karl William til TV 2.

KARL WILLIAM - BLÅ BOG

Karl William Wandahl er født 1. januar 1995 i Aarhus. 

I 2013 lagde han som 18-årig debutsinglen 'Kostumeramt' på nettet og slog benene væk under musikbranche og anmeldere.

Han er en del af musikerkollektivet Hukaos, som ud over ham selv tæller blandt andre Thøger Dixgaard, Louis Rustum og sangeren-produceren Tais.

Hans kendteste numre er 'Foruden at forgude' (2014), "Placebo" (2015), "Tale om noget" (2015), "Alt er fint" (2016) og "Blind igen" (2016).

I 2015 modtog han prisen 'P3 Talentet' for "sin stærke debut", og året efter 'P3 Prisen 2016'.
Medvirker i 'Toppen af poppen' 2017.

Før de to musikere i foråret mødtes til optagelserne af 'Toppen af poppen', kendte Karl William ikke så meget til den 38 år ældre musiker.

- Jeg har ikke hørt så meget af Michael Falchs musik, for det er jeg nok lidt for ung til. Kun her op til showet, hvor jeg har lyttet til det for at finde den sang, jeg skulle fortolke, lyder det fra Karl William, som til gengæld har set Michael Falch i tv-serien 'Rejseholdet'.

- Jeg kan huske, at jeg syntes, han var en pæn mand, og at han virkede lidt som charmetrolden i programmet, siger han med et lille grin. 

Fik musikalsk spark i røven

Michael Falch lægger efter eget udsagn meget vægt på ikke kun at være "en jukebox, der bliver kørt rundt i landet" og spiller de samme gamle rocknumre igen og igen.

Af samme grund sørger han for hele tiden at forny sig og finde inspiration udefra. Det gælder også hans seneste og 35. album 'Pludselig alting samtidig' fra 2016, hvor han blandt andet har hentet inspiration fra Karl William. 

Læs også Aarhusianske Karl William er kåret til årets P3-talent

- Han har faktisk haft indflydelse på mit seneste album sådan rent musikalsk. De der lidt mere syrede og let elektronisk prægede ting, det er meget ham, jeg egentlig har fået det spark i røven af, fortæller Michael Falch i 'Toppen af poppen'.

Se sæsonpremieren på 'Toppen af poppen' søndag kl. 20.00 på TV 2 - eller på TV 2 Play