Travle museer: - Vi sætter besøgsrekorder nærmest på daglig basis

Fængselsmuseet har haft omkring tre gange så mange gæster, som i samme uge sidste år.

Mange danskere holder i år ferie herhjemme, vejret er ikke til en strandtur, og så er der halv pris på flere kulturoplevelser.

Noget tyder på, at det er faktorer, der har fået flere til at være lidt ekstra kulturelle i deres sommerferie.

Det kan mærkes på Fængselsmuseet i Horsens, hvor det lige nu ikke er unormalt at stå i kø både til billetsalget og indgangen til museet. I denne uge har de haft omkring tre gange så mange gæster, som i samme uge sidste år:

- Det er faktisk en voldsom stigning, og vi sætter besøgsrekorder nærmest på daglig basis i øjeblikket, fortæller Merete Bøge Pedersen, museumschef, Museum Horsens.

Fængslet i Horsens.
Fængslet i Horsens. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Første besøg

En af dem, der bruger sommerferien på at besøge Fængselsmuseet for første gang, er Jane Vejgaard fra Vejen. Hun har taget sine to børn og sin niece med:

- Vi trænger til at komme ud og se noget her i vores sommerferie, nu hvor vi skal være i Danmark i stedet for i udlandet. Og så synes vi, at det lød som en god idé at komme til Horsens og se Fængslet. Det har jeg egentligt tænkt på mange gange, men nu var muligheden der.

quote Jeg er selv med mine to børn, og det tager jeg da med i mine overvejelser, når jeg skal rundt - at der enten er gratis indgang, eller at det er halv pris.

Jane Vejgaard, museumsgæst

Jane Vejgaard har besluttet, at sommeren i år skal bruges på at udforske flere steder i Danmark, og det er allerede blevet til flere dagsture for familien. For dem er sommerferierabatten på nogle af landets kulturoplevelser med til at gøre det mere attraktivt at komme ud:

- Jeg er selv med mine to børn, og det tager jeg da med i mine overvejelser, når jeg skal rundt - at der enten er gratis indgang, eller at det er halv pris. Det betyder da meget. Vi kan komme rundt mange flere steder for de samme penge og få en ekstra is for det, siger Jane Vejgaard.

Besøgstallet i uge 27:

Soundbox Soundboks Anlæg højtaler Musik Botanisk Have Støj

Regler for soundbokse skærpes: Nu skal der være ro alle dage klokken 20.00

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

202485714_530418468305364_6297141153694246627_n

play VIDEO: Østjyske fodboldfans i rørende hyldest til Eriksen

20200325-134454-2-1920x1279we

Rejserestriktionerne lempes markant - danskerne kan tage på sommerferie i hele EU

jonas sloth fjernvarme laurbjerg

Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

Dagens mest læste