Robotter indtager café

Det er den første af sin slags i Danmark: En café, hvor kommunalt ansatte kan gå hen og se på den nyeste teknologi inden for velfærdsområdet

Teknologien skal blandt andet bruges til at skabe kunstige miljøer. Foto: Søren Laursen, TV SYD

I samarbejde med TV SYD

En ny café skal klæde medarbejdere i Horsens Kommune på til at anvende den nyeste teknologi, så borgerne kan klare sig bedre i hverdagen ved hjælp af de mange nye teknologiske hjælpemidler, der findes.

02:20

VIDEO: Aarhus Kommune har hvert år afsat over ti millioner kroner til nye velfærdsteknologier. Bukserobotter er en af de teknologier, der bliver testet. Indslaget er fra 22. juli 2017.

Luk video

På teknologicaféen midt i Horsens er der udstillet robotter, iPads, kameraer og alverdens teknologiske dingenoter, som i sidste ende skal gøre livet bedre og nemmere for kommunens borgere.

I første omgang er det en café for de ansatte, der til daglig arbejder inden for handicap, psykiatri og socialt udsatte (HPS-området).

Læs også Ovartaci kapper navlestrengen: - Det er rigtig svært

- Vi vil gerne klæde vores medarbejdere på til at se, hvad der findes af teknologier på markedet, så de kan hjælpe borgerne til egen mestring af eget liv i eget hjem i længst mulig tid, siger Jesper Laursen, der er kommunikationskonsulent i Horsens Kommune, til TV SYD.

Virtual reality kan skabe kunstige miljøer

Også området for virtual reality er i vækst. Her hjælpes borgerne på flere måder af teknologien. Socialpædagog Bjarke Hansen arbejder til daglig med blandt andre stofmisbrugere.

04:21

VIDEO: Sofie Mikkelsen fra Aarhus er den første, der i et år har testet særlige robotben, som har givet hende muligheden for at gå igen. Indslaget er fra d. 21. december 2017.

Luk video

- Jeg kunne sagtens forestille mig, at man havde lavet nogle optagelser, hvor man gennemgik en situation, hvor man blev fristet af stoffer, alkohol eller ludomani. Her er det oplagt at skabe nogle kunstige miljøer, hvor det er risikofrit at have en dialog omkring det, fortæller han.

Læs også Robot, apps og virtual-reality: Aarhus huser konference om velfærds-teknologi

I første omgang er cafeen henvendt til medarbejdere i HPS, derefter til brug for alle medarbejdere i Horsens Kommune