Konflikt truer udsolgt landskamp i Horsens

En konflikt mellem DBU og Spillerforeningen kan true kvindelandsholdets allerede udsolgte revanchekamp i Horsens mod Europamestrene fra Holland

Det er sammenbrudte forhandlinger om en ny landsholdsaftale mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen gældende for U21- og kvindelandsholdet, der i værste fald kan hindre, at de danske EM-sølvvindere ikke stiller op i Horsens. Her har 9000  købt billet til kampen, der skal spilles på Casa Arena fredag den 15. september.

De to parter har siden efteråret 2016 forhandlet om en landsholdsaftale gældende for U21-herrerne samt kvindelandsholdet, men parterne har ikke kunnet blive enige.

- Vi har vigtige VM-kvalifikationskampe og en stort anlagt træningskamp mod Holland foran os. Dem vil vi jo gerne kunne spille. Så derfor skal der også gang i forhandlingerne om en kollektiv aftale nu. Fra spillerside er vi klar til at forhandle dag og nat, siger Pernille Harder, anfører for Kvinde-A-landsholdet og en del af Spillerrådet i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

For DBU er et af de helt store stridspunkter, at Spillerforeningen kræver, at spillerne fremover får status af lønmodtagere, når de optræder for landsholdet.

Det vil DBU ikke, da man fra unionens side mener, at en spiller kun kan have én arbejdsgiver, og det er spillernes respektive klubber.

Hos DBU har man svært ved at forstå Spillerforeningens ageren i sagen.

- Op til dagens møde sendte Spillerforeningen sent i aftes (mandag, red.) - på aftenen med en afgørende VM-kvalifikationskamp for herrelandsholdet - et udspil, der indebærer fem-ti gange så store omkostninger som hidtil for DBU, siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU, til hjemmesiden.

- På dagens (tirsdagens, red.) møde afviste Spillerforeningen at forlænge de nuværende aftaler til det planlagte møde om et par uger. Det er dybt beklageligt og skader de sportslige forberedelser.

Skulle det ikke lykkes at nå en aftale mellem DBU og spillerne inden testkampen i Horsens, kan kampen i yderste konsekvens blive aflyst, da spillerne ikke er dækket af forsikringer, hvis ikke der foreligger en ny aftale.

Danmark tabte 6. august 2-4 til Holland i EM-finalen.

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

Dagens mest læste