Horsens Havn tilkalder isbryder-assistance

Horsens Havn måtte tilkalde hjælp for at bryde op til 15 centimeter tyk is.

I Horsens Havn har den seneste tids frost givet de erhvervsdrivende i havnen en udfordring. Isen på vandet er blevet så tyk, at skibene har svært ved at komme ind og ud af havnen.

Derfor var der søndag bestilt en isbryder fra Svendborg til at komme og bane vej for skibene. Isen var i fjorden 5-10 centimeter tyk - inde i havnen op til 15 centimeter.

- Det var nok på sin plads at give de erhvervsdrivende i havnen en lille håndsrækning, siger bestyrelsesformand for Horsens Havn Claus Kvist Hansen om årsagen til at tilkalde hjælp.

Claus Kvist Hansen er bestyrelsesformand for Horsens Havn. Han vil gerne gøre det så nemt som muligt at færdes i havnen, også selvom det er frostvejr.
Claus Kvist Hansen er bestyrelsesformand for Horsens Havn. Han vil gerne gøre det så nemt som muligt at færdes i havnen, også selvom det er frostvejr. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Hjælp skal indfri løfte

Horsens har - modsat Kolding Havn - nemlig ikke selv en isbryder. Det kan ikke betale sig ifølge Horsens Havns bestyrelsesformand.

Isbryderen 'Baltsund' brød isen i havnen og i sejlrenden, så Horsens Havn kan leve op til følgende løfte til det arbejdende folk ved havnen:

- Horsens Havn har åbent 24 timer i døgnet 365 dage om året - også når der er is, slår Claus Kvist Hansen fast.

Kort efter isbryderen havde færdiggjort sit arbejde, var det første skib allerede på vej ud af Horsens Havn for at tage turen til Helsingborg.

Hjemmeskole studerende

play De fleste studerende føler sig ensomme under nedlukning

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Nyt vaccinationssted i Østjylland

Vintergækker

play Første forårsuge giver comeback til kulde og mulige snebyger

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IMG_4408

Vinder MGP med sang om søster med handikap: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo