Vildt! Dansere fra Aarhus vinder den fjerde VM-medalje i år

Til VM-finalen i showdance sent i går aftes fik to lokale dansere en sølvmedalje – og en verdensrekord

Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

I de senere år har Ashli Williamson og Bjørn Bitsh fra Aarhus vundet stort set alt, hvad der er at vinde på et dansegulv.

Det giver dem nu en vaskeægte verdensrekord. For da de sent i går aftes hev endnu en VM-sølvmedalje ind i Wien, blev de det første dansepar i verden, der samme år har vundet VM-medaljer fire gange.

Vi fik en verdensrekord, og vi dansede rigtigt godt. 

Ashli Williamson, danser.

- Det betyder helt vildt meget, at vi er det eneste par i verden, som har gjort det. Man skal lige nive sig selv i armen. Jeg vil bare gerne være danser, og så slår vi en verdensrekord, så det er helt vildt, fortæller Ashli Williamson kort tid efter konkurrencen.

Læs også Verdensmestre: Aarhus markerer sig igen som danseby

De sluttede tidligere i år deres amatørkarriere med VM-medaljer i både show- og 10 dans, og så har parret også hevet en bronzemedalje i standarddans i den professionelle klasse. Og så fik de i går aftes sølvmedaljen i showdance.

Lidt skuffede

Selvom parret er lykkelige for deres verdensrekord, så ville de gerne have haft, at den var blevet med guld.

- Man går altid efter guldet, og når man ved, at man er tæt på, så er det altid skuffende. Men vi fik en verdensrekord, og vi dansede rigtigt godt. Vi vidste godt, at de andre var klare favoritter, og de dansede rigtigt godt. Vi var kun 0,3 point fra, fortæller Bjørn Bitsh.

FAKTA:

Ashli Williamson er født og opvokset i Australien, men kom som 15-årig til Danmark for at danse med Bjørn Bitsch. ​I 2013 startede de Just Dance Studios – Aarhus.

Hans dansepartner er enig.

- Jeg vil gerne vinde hver turnering, jeg stiller op i. Der er selvfølgelig et par ting, som man er utilfreds med, men det må vi rette op på, siger Ashli Williamson og tilføjer:

- Vi gik efter en medalje, men guld smager jo altid bedre end sølv.

02:09

VIDEO: Bjørn Bitsch og Ashli Williamson er det mest vindende danske par i historien. 

Luk video