På trods af forbud: Mand tændte grill på knastør græsplæne

Selv om der er kommet regn nogle steder i weekenden, så gælder afbrændingsforbuddet stadig. Alligevel har politiet uddelt flere bøder

I Fårvang tændte en 29-årig mand op i en gasgrill på en tør græsplæne. Det må man ikke. Genrefoto. Foto: Lars Laursen - Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV MIDTVEST

I weekenden har der været flere overtrædelser af afbrændingsforbuddet, som stadig gælder - også selv om der kommer en byge eller to.

Ifølge TV Midtvest blev afbrændingsforbuddet blandt andet overtrådt nær Silkeborg. I Fårvang tændte en 29-årig mand op i en gasgrill lørdag først på aftenen, og det må man sådan set godt, bare det er på fast underlag.

Læs også Brandmandens råd: Sådan undgår du brand i tørken

- Gasgrillen blev tændt på en tør græsplæne, og det er altså ikke det rigtige sted. Så det endte med at blive en dyr aftensmad, siger John Toft, politikommissær hos lokalpolitiet i Silkeborg.

Eksemplet er ikke enestående. Også andre steder i Midt- og Vestjylland har politiet haft bødeblokken fremme.

Det endte med at blive en dyr aftensmad.

John Toft, politikommissær, Silkeborg

Blandet andet har Midt- og Vestjyllands Politi kontaktet en mand, der brændte haveaffald af i sin have søndag eftermiddag. Det blev anmeldt til politiet, som tog ud og snakkede med ham.

En 47-årig mand er desuden sigtet, fordi han havde fyldt en metaltønde med tagpap og andet affald og sat ild til det på græsplænen ved sin bolig.

01:28

VIDEO: Hør Niels Henrik Nielsen fra Beredskab og Sikkerhed komme med råd om, hvordan du undgår brand i tørken. Videoen er fra 27. juli 2018.

Luk video

Naturen er knastør

Selv om der er kommet regn flere steder i landet den seneste halvanden uge, er naturen stadig knastør. Der er afbrændingsforbud i alle landets 98 kommuner, og man skal stadig være forsigtig.

- Vandet fordamper eller siver lynhurtigt ned i jorden, så brandrisikoen er stadig høj. Så tjek det lokale afbrændingsforbud og følg et par simple råd, så vi undgår for mange brande fremadrettet, oplyser forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen Mads Dalgaard på Twitter.

Afbrændingsforbuddet gælder, indtil man får andet at vide.

Hvad er et afbrændingsforbud?

For at forebygge brand i perioder med tørke kan de enkelte kommuner (normalt brandvæsenet) indføre afbrændingsforbud.

Det bidrager blandt andet til at forebygge naturbrande, som let kan opstå, hvis naturen er tør.