Hestemassøren Margit lytter til hestenes muskler

Margit Pedersen fra Silkeborg masserer springheste, så de kan præstere på højeste niveau til stævner

Lige nu er Danmarks største ridesportevent i gang i Herning, og her konkurrerer over 600 heste og 400 ryttere fra hele verden i både spring og dressur.

Ved at massere nogle af hestene sørger 74-årige Margit Pedersen for, at de kan præstere på højeste niveau på banen.

- Jeg kan høre musklerne, jeg kan se, hvordan hestene reagerer og så iagttager jeg deres øjne. Jeg må ikke trykke hårdere end at det lige løsner. Hvis jeg trykker for hårdt, så løsner det ikke. Det er sådan en fingerfornemmelse, jeg har fået lært. Nogle af de her spændinger kan folk ikke ride sig ud af, så der må jeg trykke mig ud af det, siger Margit Pedersen. 

Den regerende danmarksmester i springning, Thomas Sandgaard fra Herning, har gennem flere år brugt hestemassøren fra Silkeborg. 

 

- Det gør vi for hestenes velbefindende og for, at de skal føle sig godt tilpas. Præcis som enhver anden atlet, så kan der komme mælkesyre, når de har været ude at yde hårdt, og det er rigtig godt at få løsnet op og få ud af kroppen, siger springrytteren.

quote Margit er en lidt spøjs dame, men hun kan også noget mere, end hvad der er mellem himmel og jord.

 Thomas Sandgaard, rytter

Ved World Cup-stævnet i Herning starter Thomas Sandgaard med hesten Amarone i de helt store grand prix-klasser, og rytteren kan tydeligt mærke, når Margit Pedersen har haft fat i hesten.

- Margit er en lidt spøjs dame, men hun kan også noget mere, end hvad der er mellem himmel og jord. Lige hvad hun gør, holder jeg ikke 100 procent øje med, men jeg mærke på mine heste, at de er tilpasse bagefter, så det bliver vi ved med, siger Thomas Sandgaard. 

Alle heste er forskellige

Til stævner masserer Margit Pedersen kun hestene i 20 minutter, så der er gang i biksen for den erfarne hestemassør, som har en lang liste med navne over alle de heste, hun skal nå.

Alle hestene er forskellige, men med sin store erfaring er der alligevel nogle bestemte punkter, som hestemassøren altid skal have fat på.

Lige hvad hun gør, holder jeg ikke 100 procent øje med, men jeg mærke på mine heste, at de er tilpasse bagefter, fortæller Thomas Sandgaard om Margits evner.
Lige hvad hun gør, holder jeg ikke 100 procent øje med, men jeg mærke på mine heste, at de er tilpasse bagefter, fortæller Thomas Sandgaard om Margits evner. Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

- Jeg kalder det her punkt lige over benet for Fredericia banegård, for det er sådan et knudepunkt, griner hun.

- Hvis en dyrlæge ikke kan finde en halthed, så kan jeg som regel gøre det her, siger Margit Pedersen.

Om denne dags massage virker, finder Thomas Sandgaard ud af lørdag aften, hvor han igen skal ride grand prix på hesten Amarone.

Mød Margit Pedersen i tv-indslaget nedenfor:

 

20210114-034943-4-1920x1920we

30-årig narkohandler afsløret på Snapchat

Mammografi model 254-17 _1489

Færre undersøgt for brystkræft: - Tag til screening, lyder opfordringen

Samsøfærge

play Ny Samsøfærge prøvesejles: Topfart og brændstofforbrug testes

Vaccine

Vaccinationscentre i stress-test: 9200 midtjyder skal vaccineres i dag

Malou Kjeldsen Frisør Malou Hornslet

Dyreparker åbner ikke, selvom de må: Frisør undrer sig over genåbningsplan

20210223-132257-L-1920x1280we

Politiske stridigheder kan få danskerne til at slække på restriktionerne