07:52

VIDEO: Mød Heksejægeren fra Rugård - brændte fire kvinder på sin fødselsdag

"Der findes mange historier om døden - kunne I tænke jer at høre min?" 

Sådan starter forestillingen "Heksejagten - Det Glade Vanvid", som lige nu spiller I Ebeltoft. 

Vi er tilbage i Herrens år 1689, som er en dyster tid i Ebeltofts historie, hvor man ikke kunne vide sig sikker for at blive anklaget for hekserier og trolddom. Især ikke hvis man havde lagt sig ud med herremanden fra Rugaard Gods Jørgen Arenfeldt. Han var nemlig ikke bleg for at kaste folk, som stod i vejen for ham, på bålet. 

- Han var en ubehagelig mand. I den historie, som vi har taget fat i, er der fire kvinder, som bliver brændt, fortæller Hege Tokle, der er teaterleder på Syddjurs Egnsteater. 

Forestillingen foregår samme sted, som den gjorde i 1689, men den var tænkt meget anderledes, end den er endt.

På grund af corona er den nemlig endt med kun at være for 30 mennesker istedet for 100.  Samtidig er det en vandreforestilling. Det vil sige, at publikum følger spillet rundt på de forskellige scener, og det betyder også, at der hele tiden skal sprittes af. Det ødelægger dog ikke oplevelsen, lader det til. 

- Jeg synes, det var fedt, at vi skulle gå rundt istedet for bare at sidde ned. Det gav lidt mere liv til teaterstykket, siger Malou Bjørk,  der går i 7. klasse Ebeltoft Skole. 

Hun var sammen med sin klasse publikum til forestillingen, da TV2 ØSTJYLLANDs kulturprogram besøgte Syddjurs Egnsteater. 

Læs også Rikke kunne ikke få nyt job på grund af corona - men så opfandt hun selv et nyt

I stykket møder man Heksejægeren på hans fødselsdag, hvor han var godt igang. Der var hele fire kvinder, som blev brændt. 

Du kan se indslaget øverst i artiklen.