Redaktør: Løbet er kørt for ny lufthavn

Andreas Krog fra luftfartsmediet check-in ser ikke store muligheder for succes til ny storlufthavn ved Aarhus

Debatten om en lufthavn ved Thomasminde nær Aarhus kører stadig. En af dem, der ved rigtig meget om den danske luftfartsindustri, er Andreas Krog. Han tror ikke på projektet.

- Løbet er kørt for længe siden. 15 år tilbage var Tirstrup foran Aalborg, men i dag har lufthavnen her fire gange så mange passagerer som Tirstrup. Det samme gør sig gældende i Billund, så de to andre er løbet med kunderne, siger Andreas Krog, som er redaktør på mediet check-in.

Opbakningen til ny lufthavn ved Thomasminde smuldrer

Det er især målet med at tiltrække nye store flyselskaber til Aarhus med en ny lufthavn, han stiller spørgsmålstegn ved.

- Det er, hvad den analyse, som byrådspolitikere skal bestemme, om de vil betale for i morgen, skal undersøge. De har manglet at spørge luftfartsselskaberne, mener Andreas Krog.

Bør satse på den hurtige forbindelse til København

Han forklarer, at der også for 15, 30 og 40 år siden har kørt diskussioner om en ny lufthavn ved Aarhus, så i hans optik er det fornuftigt at få foldet undersøgelserne helt ud nu.

- Men jeg har svært ved at se, hvorfor de store flyselskaber som Lufthansa og KLM skulle flytte til Aarhus, når de allerede er veletablerede i Aalborg og Billund, forklarer redaktøren.

Luftkrig: Østjyderne drager sydpå

I stedet bør politikerne ifølge ham bakke op om den nuværende lufthavn i Tirstrup.

- Det er en udmærket lufthavn, som fungerer fint som hurtig forbindelse til København. Det er den god til, siger Andreas Krog.

Du kan høre hele interviewet med redaktøren øverst i artiklen.