Politiet advarer: 23-årig død efter at have taget farlig næsespray

En 23-årig mand blev i sidste måned fundet død efter at have taget en næsespray med et farligt kemisk stof.

Østjyllands Politi advarer mod at købe eller tage imod næsespray på gadeplan.

Politiet har siden den unge mands dødsfald fået indleveret fem næsesprays på lokalstationen, og det får Østjyllands Politi til at advare lokale unge. 

Den 23-årige blev fundet død i sit hjem i Rønde med næsesprayen ved siden af sig. Politiet mistænkte fra start, at der var tale om et narkorelateret dødsfald, og der blev foretaget obduktion af den 23-årige og retskemisk analyse af næsesprayen. 

Undersøgelser viser, at manden havde et syntetisk opiodlignende stof i kroppen. Stoffet er det samme, som der blev fundet i næsesprayen. Østjyllands Politi oplyser, at der er tale om et relativt nyt stof. 

Læs også Politi: Drab ved travbane skyldes narkohandel

I sidste uge blev der indleveret fem tomme næsesprays, som politiet mistænker kan have indeholdt samme stof. De fem sprays bliver i øjeblikket analyseret.

Ved du noget om sagen? Kontakt journalist Kenneth Elkjær på keel@tv2oj.dk

I august blev der beslaglagt en næsespray i Randers, hvor der blev fundet det samme opiodlignende stof. 

- Vi har et helt klart budskab til borgerne. Lad nu være med at eksperimentere med den slags næsesprays. Det kan være livsfarligt at indtage, siger vicepolitiinspektør Camilla Nielsen fra Østjyllands Politi. 

Det er endnu ikke endeligt fastslået, hvad den 23-årige døde af, men der er ikke tvivl om, at han har indtaget stoffet inden sin død. 

Har du oplysninger om stofferne, så kontakt Østjyllands Politi via tlf. 114.