Politi om gravearbejde: Vi leder efter spor i Lisbet-sag

Østjyllands Politi forsøger ud fra nye oplysninger at løse sagen om den forsvundne Lisbet Nielsen fra Risskov

00:43

Det er nye oplysninger om en syv år gammel, mulig drabssag fra Aarhus, som nu har fået Østjyllands Politi til sætte en gravemaskine i gang med at grave på Djursland. 

Indtil nu har politiet ikke ville kommentere, hvilken sag det drejede sig om, men politikommissær Helle Edelbo fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at det er sagen om den forsvundne Lisbet Nielsen fra Risskov ved Aarhus, som forsvandt den 23. oktober 2009. 

Umiddelbart efter hendes forsvinden blev hendes kæreste sigtet for drab og anholdt i sagen. Han begik efterfølgende selvmord i fængslet. 

- Vi har fået en henvendelse der går på nogle observationer omkring gerningstidspunktet, fortæller Helle Edelbo.

Er det oplysninger om for eksempel personer der har opholdt sig i området?

- Måske noget i den retning. 

Læs også Nye oplysninger i ældre sag får politiet til at lede

Liget af Lisbet Nielsen er aldrig blevet fundet. Efter hendes forsvinden ledte politiet ellers grundigt i blandt området omkring Risskov, hvor hun boede og også på Djursland, hvor Langsø ved Feldballe blev gennemsøgt. Søen ligger ikke langt fra det sted, hvor Østjyllands Politi nu er i gang med at lede. 

Området, som nu er i politiets søgelys, er et vandhul nær Aarhus Lufthavn i Tirstrup, som politiet ikke tidligere har gennemsøgt. 

Læs også Dykkere ledte efter Lisbet i sø

Hvad leder I efter?

- Det kan vi ikke sige noget om. Jeg vil selvfølgelig gerne kunne sige, at vi håber på at finde hende, men det ved jeg jo ikke, siger politikommissær Helle Edelbo.

Østjyllands Politi oplyser, at gravearbejdet på Djursland forventes afsluttet på fredag den 10. februar. Politiet har i den forbindelse tømt selve vandhullet for vand for at have bedre arbejdsforhold. 

Øverst i artiklen kan du se en video fra onsdagens gravearbejde.

KORT: Det er området ved Feldbækvej og Ny Lufthavnsvej, at politiet er i gang med at grave.

  Foto: Google Maps