Opbakningen til ny lufthavn ved Thomasminde smuldrer

I morgen skal Aarhus Byråd beslutte, om politikerne vil smide en ekstra halv million i en ny lufthavn. Lige nu ser støtten til projektet ud til at være faldende

Marker ved Thomasminde nord for Aarhus får stadig megen opmærksomhed. Det er planerne om en ny østjysk storlufthavn, der skaber debat. Tidligere smed byrådet mere end 1 mio. kr. efter en lufthavnsanalyse, og nu skal politikerne have flere penge om af lommen.

Trafikstyrelsen kræver endnu en undersøgelse, der kommer til at koste en halv million yderligere. Det får nu byrådspolitikere til at sende massiv kritik mod lufthavnsplanerne.

Luftkrig mellem lufthavnene: Østjyderne drager sydpå

- Vi er nødt til at stoppe den her proces nu. Vi har allerede brugt omkring halvanden mio. kr., og jeg synes ikke vi skal spilde flere af skatteborgernes penge på et projekt, der har ingen gang på jord, lyder det fra SFs medlem af teknisk udvalg, Jan Ravn Christensen.

Urealistisk at tro på overlevelse

Han mener ikke, at lufthavnen ville kunne konkurrere med Billund Lufthavn, som ifølge Jan Ravn Christensen let kan udkonkurrere en ny storlufthavn.

- Det er altså urealistisk at tro på, at lufthavnen kan overleve, siger Jan Ravn Christensen.

Ny fælles front for at bevare lufthavnen

Hans skepsis bakkes om af Dansk Folkepartis Jette Skive, som mener, at erhvervslivet bør finansiere lufthavnen, hvis de ønsker sådan en.

- Jeg synes desuden, at det er helt ude i hampen, at Trafikstyrelsen forlanger endnu en undersøgelse. Det er urimeligt, og jeg føler lidt, at vi bliver kørt rundt i managen, lyder holdningen fra Jette Skive.

Endelig beslutning til næste sommer

En af dem, der i modsætning til Jette Skive og Jan Ravn Christensen er tilhænger af lufthavnsprojektet, er borgmester Jacob Bundsgaard (S).

- Vi har brug for bedre internationale lufthavnsforbindelser, mener borgmesteren.

K: Vi fortsætter planer om ny lufthavn

Han synes, at det er urimeligt, som Jette Skive foreslår, at bede erhvervslivet om at finansiere byggeriet. Derfor håber han også stadig på politisk opbakning, når byrådspolitikere i morgen skal tage stilling til, om de vil bruge yderligere en halv million på en ny analyse. Hvis det bliver et ja, så lover borgmesteren, at der bliver truffet en endelig afgørelse til næste sommer.

Du kan se hele indslaget om lufthavnsprojektet ved Thomasminde øverst på siden.

Michael Aastrup Jensen

Aastrup beklager: Jeg skulle ikke være taget til Dubai

Mistænkeligt dødsfald på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus Vest.

Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Aarhus Vest

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser