Nu ryger vinterjakken på Fregatten

Fem tømrere er i gang med at fjerne vintertaget

Vintertaget er et stykke maritimt kulturhistorie, da det er en nøjagtig genskabelse af det oprindelige vintertag fra 1860

De fem håndværkere på Fregatten sørger for at holde den gule kran, Yvonne, beskæftiget de næste to uger

Taget består af ca. 1200 forskellige dele, og hver enkel del har sit eget nummer

Det kræver teamwork og systematik at nedtage det komplicerede puslespil i form af det 800 kvm store vintertag

1 af 4

I takt med at dagene bliver lysere, gør Fregatten Jylland sig også klar til en ny forårs- og sommersæson.

Derfor er Fregattens mobile vintertag ved at blive pillet ned, og kanonerne og tovværket på det øverste dæk står igen til fri skue.

- Det kræver teamwork og systematik at nedtage det komplicerede puslespil i form af det 800 kvm store vintertag. Det er nu anden gang håndværkerne giver sig i kast med nedtagningen, og der opbygges ny erfaring for hver gang, siger skibstømrer, Kim Dierkes i en pressemeddelelse.

Fregattens vintertag har sørget for, at vinterbesøgene på skibet har været en væsentlig mere komfortabel oplevelse, og det har blandt andet også gjort det muligt at afholde julemarked på dækket.

Fri entre skaber museumskrig

Desuden er vintertagets primære formål, at beskytte vejrdækket og dermed nedbringe vedligeholdelsesomkostningerne.

Taget består af 1.200 dele

Vintertaget blev i 2013 doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinneys Møllers Fond til Almene Formaal, og trods det tidskrævende arbejde at genrejse og fjerne vintertaget, bliver det i høj grad værdsat.

Vintertaget er et stykke maritimt kulturhistorie, da det er en nøjagtig genskabelse af det oprindelige vintertag fra 1860, hvor Fregatten blev leveret fra Holmen til Søværnet. Taget består af ca. 1.200 forskellige dele, og hver enkel del har sit eget nummer. Humøret er fortsat højt, så nu er det bare at håbe, at vejret arter sig.

I galleriet øverst i artiklen kan du se billeder af, at vintertaget bliver fjernet.