Leoparder i betonanlæg

Ree Park bruger 7.810 tons beton til nyt leopardanlæg

Ree Park i Ebeltoft åbner til sommeren et specielt anlæg til leoparder, som ifølge parken er det første af sin art i Skandinavien.

- Takket være tysk ingeniørkunst og flere tusinde tons fundament vil gæsterne fra sommer kunne opleve de sjældne nordkinesiske leoparder blandt træernes toppe i parken, hedder det i en pressemeddelelse fra parken. 

Anlægget skal kombinere publikums ønsker om at komme helt tæt på dyrene samtidg med at leoparderne skal sikres plads og mulighed for aktivitet

- Vi har i virkeligheden tænkt os at blæse med mel i munden. Gæsterne skal kunne se en leopard i øjnene samtidig med, at dyret sidder i et træ. Et rovdyranlæg skal selvfølgelig være 100 procent sikkert. Men et rovdyranlæg i Ree Park skal også harmonere med omgivelserne, forklarer direktør Jesper Stagegaard i pressemeddelelsen.

Spændt ud blandt træer og master
Jesper Stagegaard og parkens byggepartnere har allieret sig med et tysk ingeniørfirma. Arkitekten Thomas Ferwagner står i spidsen for firmaet Officium, der leverer hjernekraften bag en højteknologisk løsning.

Planen er at implementere en avanceret, selvbærende, men mange tons tung stålvoliere spændt ud blandt træer og master i anlægget.

Volieren er dog kun toppen af isbjerget. For at det overhovedet kan lade sig gøre at skabe konstruktionen, er der støbt et enormt fundament af armeret beton, og vægten er svimlende 7810 tons!

Lige nu er arbejdet i fuld gang. Det store projekt forventes færdigt i slutningen af juni , hvorefter gæsterne kan opleve de sjældne nordkinesiske leoparder i de nye omgivelser.