Lån skal hjælpe ledige

Mikrolån skal skabe nye arbejdspladser

Foto: Colourbox/TV2OJ

Der er ny hjælp på vej til ledige i Syddjurs Kommune.

Den 2. december vil kommunens arbejdsmarkedsudvalg mødes og drøfte muligheden for at oprette en ny type lån, som har til formål at hjælpe arbejdsløse i gang med at skabe deres egen arbejdsplads som iværksættere.

- Man skal selv komme med en idé, være aktiv og med til at planlægge forløbet, fortæller formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Syddjurs Kommune, Gunnar Sørensen (V), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Idéen er inspireret meget af de gode erfaringer, man har gjort sig med et lignende koncept i Aarhus Kommune igennem de seneste år. Her har opstartslån på op til 50.000 kroner givet ledige nogle muligheder, som de ikke før ville have haft.

Den idé tager man nu til sig i Syddjurs.

- Vi synes, det er en alletiders idé, og der er jo ikke nogen grund til at opfinde den dybe tallerken, hvis de allerede har gjort det i Aarhus, fortæller Gunnar Sørensen.

Se også: Mikrolån hjælper østjyderne

Der er dog ikke tale om helt samme skala, som i Aarhus. Gunnar Sørensen regner med, at fire-fem personer vil benytte sig af tilbuddet om at kunne starte en virksomhed med hjælp fra kommunen. Men selv så få vil kunne gøre en forskel.

- Det her kan jo være en af de ting, der kan være med til at få folk ud af offentlig forsørgelse, og hvis vi med et lån kan hjælpe med at skabe arbejdspladser i kommunen, så vil det jo være win-win for os, siger han.

Gunnar sørensen regner med, at den nye idé vil blive godt modtaget i udvalget og dermed snart blive en realitet.