Kæmper for sit hegn

Borgere kæmper mod Naturstyrelsen om retten til at have stenhegn

02:17

1 af 2

Naturstyrelsen går i alt for små sko, når den håndhæver reglerne om kyst- og strandbeskyttelse. Det mener flere borgere i det sydlige Djursland. De har i længere tid kæmpet mod Naturstyrelsen, der efter borgernes mening træffer nogle helt urimelige beslutninger.

Viggo Nørby bor i Knebel Vig i naturskønne omgivelser, men det er ikke problemfrit at have havudsigt.

- Jeg vil tro, at det er det dyreste hegn på Mols, og indtil videre står det mig nok i 100.000 kroner, siger Viggo Nørby med henvisning til advokatregninger og retssager mod Naturstyrelsen, der vil have ham til at rive sit gabion hegn ned, da det er ulovligt.

Men det forstår Viggo Nørby ikke. Det havde nemlig konsekvenser, da han ikke havde stenhegnet.

- Vejen er farlig, og hvis jeg ikke havde det, kunne bilerne køre ind i vores have, og hvis vi så er der, kan vi blive slået ihjel, siger Viggo Nørby.

Der har flere gange være ulykker i T-krydset lige ved haven, men Viggo Nørby er også træt af, at gæster fra et nærliggende Bed and Breakfast går gennem haven for at komme ned til vandet.

Længere nede af samme vej bor Viggo Nørbys søn og svigerdatter, som stødte ind i samme problematik, da de ansøgte om at udskifte deres hæk med et tilsvarende hegn.

Vil også have stenhegn

- Da jeg blev mor til Mathias, som nu er 14 måneder, søgte jeg om lov til at få lov til at erstatte vores hæk med et gabion hegn for at lukke vores forhave af, så han ikke kunne løbe ud på vejen, siger Anne Friis Jørgensen, der er lærer fra Knebel.

Men det fik hun ikke godkendt. Efter at have undersøgt alle muligheder og have sat et ulovligt trådhegn op kommer historien i mediernes søgelys.

- Uanset om det var i medierne eller ej, hvis folk spørger om et trådhegn som i det her tilfælde, så er det en særlig grund, som gør, at det kan man godt få lov til, siger Nina Herskind, der er chefkonsulent i Naturstyrelsen.

Naturstyrelsen vil også gerne imødekomme Viggo, men ikke med det hegn, han har i forvejen.

- Det er samme vejstrækning, så et trådhegn kan da formentlig godt lade sig gøre, siger Nina Herskind.

Men det hjælper ikke Viggo Nørby det store.

- Hvis jeg ikke må have det her hegn, overvejer jeg meget at flytte, siger han.

Du kan se mere om sagen i indslaget øverst på siden.