Isbjørnen Siku flytter ind hos de voksne hanner

Isbjørnen Siku fra Skandinavisk Dyrepark skal nu til at gå med de voksne isbjørne

For snart fem år siden blev isbjørnen Siku fra Skandinavisk Dyrepark på Djursland kendt i hele verden, fordi isbjørneungen var blevet fjernet fra sin mor, der ikke kunne producere mælk. Derfor måtte de ansatte i dyreparken made den lille isbjørn med flaske. 

Meget er sket med Siku siden dengang, og nu fylder han snart fem år. Derfor skal han til at flytte ind hos de andre store hanner hos Skandinavisk Dyrepark.

- Han vejer 480 kilo, så han er ved at være en fuldvoksen isbjørn. Derfor kommer næste skridt i hans udvikling, og det bliver at møde voksne isbjørne af samme størrelse og vægt, siger Frank Vigh-Larsen, direktør i Skandinavisk Dyrepark.

I første omgang er det meningen, at Siku skal gå sammen med Nanok (Sikus far), Nuuk (Sikus onkel) og en avls-han, som kommer til dyreparken om nogle måneder.

Frank Vigh-Larsen mener, at det er gået rigtig godt med at sætte Siku og Nanuk sammen

- Siku har gået med sin lillebror, og Siku har været den store af dem. Nu skal Siku til at møde bjørne på samme alder og med samme råstyrke, og det bliver en helt ny oplevelse for ham, men ligesom med alle de andre ting, vi har gjort med Siku, kommer det til at ske i små skridt, siger Frank Vigh-Larsen.

Derfor er Siku i disse dage ved at lære Nanok bedre at kende. Det sker på den måde, at de to isbjørne mødes en times tid dagligt gennem nogle dage. Det samme skal Siku så efterfølgende med Nuuk, inden de alle tre - og senere alle fire - skal bo sammen.

TV 2 | ØSTJYLLAND var med, da Siku og Nanok for alvor blev præsenteret for hinanden. Det kan du se i videoen øverst på siden.

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidligere lavet to tv-programmer om Siku og hans søskende. Dem kan du se herunder.

Første del af historien om de tre isbjørneunger, der er opvokset i Skandinavisk Dyrepark på Djursland. Vi følger dyrepassernes arbejde – både med Siku, der blev opflasket af mennesker, og tvillingerne Nanu og Nunu, der kunne blive hos deres mor.

 

Dette er anden del af historien om de tre isbjørneunger, der er opvokset i Skandinavisk Dyrepark på Djursland. Tvillingerne vejer nu omkring 150 kilo hver og Siku ca. det dobbelte. I dette afsnit sætter dyrepasserne de tre søskende sammen.