- Han gør det godt

Tidligere borgmester tilfreds med politisk modstander

01:13

1 af 2

Et år er der gået siden nye borgmestre satte sig til rette i rådhuse i hele Østjylland. I fem kommuner satte der sig en ny borgmester i borgmesterkontoret. En af kommunerne var Syddjurs Kommune, hvor SFs Kirstine Bille blev erstattet af Venstremanden Claus Wistoft.

Et år er gået, og hvordan har skiftet så fungeret i byrådssalen? Ganske udmærket, hvis man spørger borgmesterkontorets tidligere beboer Kirstine Bille.

- Jeg synes han har klaret det rigtig godt med at gå i mine fodspor. Vikendte jo Claus som superliberalisten, men jeg synes, at han har tonet ned og følger de spor, vi sammen lagde ud før valget, fortæller Kirstine Bille til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Men at Claus Wistoft har klaret opgaven som borgmester godt, er ikke et udtryk for, at den nu tidligere borgmester ville have gjort det på samme måde. Især miljøtiltagene har fået for lidt fokus, mener Kirstine Bille.

- Vores energirenoveringer har fået mindre fokus og vores tanker om at være klimakommune er tonet lidt ned. Det var måske der, hvor jeg ville have haft mere fokus, fortæller hun.

Men om udkommet ville have været meget anderledes, hvis hun stod ved roret, er svært at sige noget om.

- Jeg tror ikke det rent fysisk ville være så meget anderledes, men jeg ville være kommet med nogle andre dagsordner. Jeg ville have haft et andet udgangspunkt, men kunne godt være endt med, at beslutningerne det blev taget var de samme, fortæller Kirstine Bille.