Gourmetkok skifter job: Da Steffen blev far til Viggo Musa ændrede alt sig
Steffen Villadsen har været køkkenchef med 120 kilometer i timen. Men i dag overgår noget karrieren, og nu skifter han job.
- Alle, der har mødt mig, vidste, at mit eneste fokus stort set var at lave det bedste produkt, jeg kunne derude.
Steffen Villadsen har været køkkenchef på Molskroen i syv et halvt år med arbejdsdage fra tidlig morgen til sen aften de fleste dage om ugen. Som regel bliver det kun til en fridag på en uge.
- Jeg har behandlet Molskroen som om, det var min egen forretning. Det har jeg selv valgt, siger han.
Molskroen er i dag anbefalet i Michelinguiden, og folk rejser langt for at spise på kroen i Femmøller. Steffen Villadsen skriver sig ind i en række af prominente kokke i køkkenet, der også tæller kokkelegenderne Wassim Hallal og Michel Michaud.
Men nu er det slut. Noget har ændret sig for Steffen Villadsen, og han har ledt efter en løsning, som kan forene hans nye liv som far og sine ambitioner som en af landets bedste gourmetkokke.
Lang kamp lykkedes
Steffen Villadsen og hans mand, Simon, har efter flere år med hårdt arbejde og masser af bekymringer adopteret deres søn, Viggo Musa, fra Sydafrika i august sidste år.
- Det har taget fire år, og når man så er ved målet, og man har fået en smuk og dejlig dreng, så skal det også være en prioritet at være sammen med ham.
Den nye tilværelse som en børnefamilie har ændret hans fokus og perspektiv. Særligt en oplevelse har sat sig i ham.
I oktober måned er der travlt på Molskroen, og Steffen Villadsen har kørt hårdt på med arbejde på Molskroen, selvom hans drøm om at blive far er gået i opfyldelse få måneder forinden.
Blik sidder i ham
En morgen kører 3-årige Viggo Musa og hans mand, Simon, ham på arbejde på kroen.
- Jeg åbner døren til bagsædet for at sige farvel til Viggo Musa, og så kigger han bare skuffet op på mig. Den følelse sidder stadig i mig, siger han.
Samtidig havde han efter syv år som øverstkommanderende i Molskroens køkken lyst til at prøve noget nyt, og pludselig var chancen der.
Tirsdag kunne ejeren af Sjette Frederiks Kro i Aarhus annoncere, at de havde ansat Steffen Villadsen som køkkenchef og leder af den daglige drift.
Hans nye arbejdsplads har ligeså store gastronomiske ambitioner som Molskroen, men Sjette Frederiks Kros forretning er baseret på arrangementer, der primært foregår i weekenden.
- Det er enormt vigtigt for mig, at jeg kan finde en måde at balancere mit liv på en anden måde.
- Jeg kan stadig udleve mine ambitioner, men på en måde, hvor jeg kan holde fri engang i mellem.
Han kunne også have valgt et mere roligt liv som kantineleder eller noget helt andet, men målet har ikke været at slække på de gastronomiske ambitioner.
- Jeg tror også, at det er vigtigt for min søn, at hans far har et arbejde, som han brænder for. Det kan jeg bibeholde ved mit nye job, siger Steffen Villadsen.