'Fuldstændig ryddet': Hospiceleder chokeret efter frækt tyveri

Hospiceleder Dorit Simonsen fik sig et chok, da hun fik at vide, at hospicets terrassemøbler var forsvundet.

- Jeg blev helt chokeret. Jeg kom næsten til at grine i vantro, siger hospiceleder Dorit Simonsen fra Hospice Djursland i Rønde. 

Hun fik beskeden fra sin pedel, der havde opdaget, at terrassemøblerne ikke længere stod på deres plads. 

Dorit Simonsens første tanke var, at nogen måtte have sat dem ind uden at have fortalt det til nogen. Men pedellen havde søgt alle de steder, hvor møblerne kunne tænkes at være flyttet hen. 

Hospiceleder Dorit Simonsen
Hospiceleder Dorit Simonsen

Men konklusionen var klar. 

- Der var fuldstændig ryddet, så blev jeg virkelig rystet, siger Dorit Simonsen. 

Otte stole og to borde fra den kendte margueritserie, to sofaer, otte stole og et glasbord havde tyvene taget fra hospicets ene terrasse. 

- Det fylder faktisk ret meget, det må have været en lastbil, der har stået herude foran, siger Dorit Simonsen. 

Ingen forsikring

Hospice Djursland har vagter, der jævnligt kommer forbi om aftenen og natten. Der er også videoovervågning, men ikke på det område, hvor terrassemøblerne stod i sydøst, hvor solen stadig giver nogle flotte morgener, fortæller Dorit Simonsen. 

- Vi havde også snakket om, at vi skulle til at have dem ind. Men der har været så dejligt vejr dernede, så vores patienter har brugt det, siger hun. 

Det er blandt andet møbler som disse, der er blevet stjålet
Det er blandt andet møbler som disse, der er blevet stjålet

Hospice Djursland skal selv finde penge til at erstatte møblerne, da de stod udenfor og ikke var bundet fast, og forsikringen dermed ikke dækker.

Dorit Simonsen glæder sig over, at tyvene har afholdt sig fra at stjæle de møbler, der står ved patienternes egne terrasser. Men det har skabt ærgrelse på hospicet i Rønde. 

- Patienterne giver udtryk for ærgrelse. De spørger lige som mig; Hvad pokker får folk til at stjæle møbler her? siger Dorte Simonsen. 

Sagen er meldt til politiet.