Fregattens fremtid er uvis

Skal den til Helsingør eller blive i Ebeltoft?

Verdens længste træskib - Fregatten Jylland i Ebeltoft har mistet den statslige støtte på fire millioner kroner. Derfor er placeringen af skibet nu til diskussion.

Helsingør vil nu overtage Fregatten Jylland. Den skal sejles til Helsingør, hvor borgmester Johannes Hecht-Nielsen vil ankre den op ved byens kongekaj ved Kronborg Slot.

Men direktør for Fregatten Jylland, Benno Blæsild, mener ikke, at Helsingør har tænkt det godt nok igennem.

- Jeg er rigtigt glad for at høre en anden kommune sige, at uanset prisen, så er Fregatten Jylland noget, vi gerne vil have.  Men jeg tror ikke, borgmesteren har gjort sig klart, hvor dyrt det vil være at flytte den. Det at flytte den vil være lige så dyrt som at restaurere den. Vi taler et treciftre millionbeløb, siger Benno Blæsild til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også borgmester i Syddjurs Kommune, Kirstine Bille(SF), som jo er der, hvor Fregatten ligger, mener ikke, at en flytning bliver en realitet.

- Det er et fantasifoster - det må det være. For det første kan den jo ikke bare flyttes. Og for det andet, så er det jo ikke det, der er spørgsmålet. Det er spørgsmål om, at staten indser, det er et nationalt klenodie, som den skal betale for vedligeholdelsen af, siger Kirstine Bille til TV 2 | ØSTJYLLAND.