Endelig alene på toilettet

Ældre borgere modtager skylletoiletter

02:13

1 af 2

Det at tørre sig selv efter et toiletbesøg er for mange den mest naturlige ting i verden, men for nogle, især ældre borgere, kan det af forskellige årsager være helt umuligt. Derfor indfører Syddjurs Kommune nu automatiske skylletoiletter, så de ældre ikke længere skal hjælpes af plejepersonale på toilettet.

En teknologi, som både kommunen og de ældre er glade for.

Elsebeth Thorbjørn Jensen er en af de første i Syddjurs Kommune, som har fået et et toilet, der kan både vaske og tørre.

- Det gør mig mere selvstændig. Før var det som om jeg var et barn der skulle...ja tørres bagi, siger Elsebeth Thorbjørn Jensen, der ikke længere behøver en hjemmehjælper til toiletbesøg.

Det moderne toilet er styret af sensorer, og Syddjurs Kommune satser benhårdt på den nye teknologi. Yderligere 40 borgere i Syddjurs Kommune får snart det moderne skylletoilet.

Vasketoilettet er et toiletbræt med indbyggede vaskefunktioner som monteres på borgerens toilet. Vasketoilettet skyller og tørrer automatisk borgeren, som selv bestemmer varme i sædet, varighed, temperatur og styrke på vand og luft via en fjernbetjening.

Den tid, som hjemmehjælperne sparer ved toiletbesøgene, skal i følge Syddjurs Kommune nu i stedet bruges andre steder.

Se indslag om det nye tiltag i Syddjurs Kommune ved at klikke på billedet øverst i artiklen.