Efter stor smittestigning: SMS'er sendt ud og testbil kørt i stilling

I Mørke Sogn har incidenstallet de seneste dage ligget på omkring de 1000. Derfor sættes der nu ind for at bringe smitten med covid-19 ned.

I Mørke har de lige nu fokus på at bremse smitten med covid-19, efter man i byen de seneste dage har ligget på et incidenstal på omkring de 1000 - hvilket reelt svarer til et par og tyve smittede personer i løbet af den seneste uge.

Ifølge Syddjurs Kommune er en del af de smittede skolebørn. Derfor er man særligt opmærksom på klasse- og gruppeopdeling på Mørke Skole og ved Mørke Børnehus, så man ikke 'blander' børnene for meget. 

Stigningen betyder også, at anbefalingerne ved høj lokal smitte i et sogn aktiveres på børne- og ungeområdet.

Skærmbillede 2021-10-13 kl. 09.29.04
Foto: Styrelsen for Patientsikkerhed

Derudover har Syddjurs Kommune i samarbejde med Region Midtjylland fokus på at få testet folk i Mørke.


I weekenden lukkede alle lyntest-centrene rundt om i de mindre byer ned. 

På grund af den nuværende smittestigning har Region Midtjylland derfor sendt en mobiltestenhed ud til Mørke - et værktøj, regionen kan finde frem, hvis smitten stiger i et bestemt område.

- Testbilen har været her tirsdag og kommer også i dag, onsdag. Derudover har vi også sendt SMS'er ud til borgerne i byen med info om smitte og testmuligheder, ligesom vi har sendt mails ud til foreningslivet og varslet dem om situationen, siger Ole Bjarke Nielsen, der er pressechef i Syddjurs Kommune. 

Kirken aflyste arrangement

Smittestigningen fik også Mørke Kirke til at aflyse familie- og børnegudstjenesten med efterfølgende spisning i sognegården tirsdag.

Syddjurs Kommune oplyser, at man løbende er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om situationen.