Direktør ligger søvnløs over fremtiden - kalder minister for total anonym

Mens politikerne holder sommerferie, kæmper landets spillesteder for at holde sig oven vande.

Forestil dig at flyve en jumbojet med bind for øjnene.

Sådan oplever direktør for Fuglsøcentret, Peter Brinks, i øjeblikket sin arbejdssituation.

Fuglsøcentret, der er et af landets største private spillesteder, må aktuelt have 500 personer til koncert. Det gælder dog kun til 1. september, hvor Sundhedsstyrelsens nuværende retningslinjer udløber.

Der er ikke kommet nye retningslinjer, og det er et stort problem for Fuglsøcentret, hvor Peter Brinks er nødt til at kende det kommende kvartal for at kunne booke kunstnere. 

Mangel på respekt

Politikerne på Christiansborg er taget på sommerferie. 

- Hvis jeg har en krise i min virksomhed, så afbryder jeg min ferie eller undlader at holde ferie. Jeg synes virkelig, politikerne mangler respekt for spillestederne lige i øjeblikket, siger Peter Brinks til TV2 ØSTJYLLAND.

Koncertsalene ved Hotel Fuglsøcentret må i dag kun gæste 500 personer ad gangen på grund af coronavirus. 
Koncertsalene ved Hotel Fuglsøcentret må i dag kun gæste 500 personer ad gangen på grund af coronavirus. 

Hvis retningslinjerne om max 500 personer fortsat gælder efter den 1. september, falder Fuglsøcentret økonomi sammen, lyder det fra Peter Brinks. 

Fuglsøcentret har således allerede solgt billetter, så der kommer 950 gæster til koncerter i september. 

Savner hjælp fra kulturministeren

På trods af hjælpepakker har Fuglsøcentret indtil videre tabt omkring 10 millioner kroner som følge af coronakrisen.

Det er jo en særlig situation, Peter Brinks. Bør i som spillested ikke også kun gøre det, som er sundhedsmæssigt forsvarligt?

- Jo, og det gør vi også. Men når man kan stå 15.000 personer på et fodboldstadion eller tage ud i ferielandet, hvor folk står tætpakket, hvorfor skulle vi så ikke også kunne håndtere det. 

quote Vi snakker om overlevelse for mange spillesteder i øjeblikket. Det er arbejdspladser og familier, der bliver ramt her.

Peter Brinks, administrerende direktør, Hotel Fuglsøcentret

Kulturminister Joy Mogensen (S) imponerer mildest talt ikke direktøren for Fuglsøcentret.  

- Kulturlivet er svagt repræsenteret ved vores kulturminister, som er totalt anonym på den her front i øjeblikket, siger Peter Brinks til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- For at være helt ærlig, så ligger jeg søvnløs om natten, for jeg ved ikke, hvor den her pandemi bringer vores virksomhed hen, og jeg er virkelig træt af, at der ikke er nogle politikere, der træder i karakter.

Kan du ikke godt forstå, at det kan være vanskeligt for politikerne at se så langt frem, når man ikke ved, hvordan pandemien udvikler sig?

- Jo, det er yderst vanskeligt, og tingene kan jo blive rullet tilbage. Men derfor er man stadig nødt til overordnet at sige, at man har nogle retningslinjer, som vi kan arbejde efter.

- Kulturlivet er så vigtig en del af vores DNA i Danmark, og vi snakker om overlevelse for mange spillesteder i øjeblikket. Det er arbejdspladser og familier, der bliver ramt her, lyder det fra Peter Brinks.

Direktøren ser to løsninger: Luk op for flere gæster eller luk spillestederne på statens regning. Men i første omgang ønsker han bare, at politikerne melder noget ud.

quote Vi må tage en voksen beslutning om enten at aflyse og kompensere, eller delvist aflyse og delvist kompensere.

Britt Bager, Medie- og Kulturordfører, Venstre 

Kulturminister Joy Mogensen (S) har ikke ønsket at svare på kritikken fra Fuglsøcentret. Kulturministeriet henviser til, at der efter sommerferien venter forhandlinger om spillestedernes retningslinjer. 

Står det til Venstre, så skal der dog en form for udmelding på bordet til spillestederne inden da. Ifølge Medie- og Kulturordfører for Venstre, Britt Bager, ønsker de blandt andet, at det afstandskrav, der hidtil har været på fire kvadratmeter omkring en enkelt person, bliver lempet.

- Vi må tage en voksen beslutning om enten at aflyse og kompensere, eller delvist aflyse og delvist kompensere eller sige, at vi satser på at I kan gennemføre jeres arrangementer, medmindre der sker noget sundhedsfagligt, som ikke er forsvarligt. Det er den beslutning, som jeg synes det er på tide, at vi tager på kulturlivets vegne, fortæller Britt Bager (V) til TV2 ØSTJYLLAND. 

VIDEO: Medie- og Kulturordfører for Venstre, Britt Bager, synes også, at det er alt for sent og dybt påklageligt, at kulturlivet først får vished til august. Videoen er fra d. 24 juli. 2020. 
Endelave ø færge

Nu kommer der nye gratis færgeruter: Her kan du få gratis billetter

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

Viggo Andreasen epidemiolog, RUC

Bagsiden ved færre restriktioner: Ekspert frygter ny smittestigning

Horsens Sejlklub fejrer Anne-Marie Rindoms sejr i Tokyo

Rindom skubber barren for drømme

Slange i Randers Regnskov

Slut med coronapas i dyreparker: -Det er dejligt

Dagens mest læste