Politi uden gennembrud i drabssager - søger vidner til bilbrande

Politi mener bilbrande i Solbjerg og Hørning har forbindelse med skuddrab i Aarhus.

Opdatering
Lørdag morgen kl. 9 oplyser vagtchef Flemming Lau fra Østjyllands Politi, at de endnu ingen henvendelser har fået af afgørende betydning, og at de stadig gerne vil høre, hvis nogle har set eller hørt noget, der kan have betydning for sagen.

Den ene var 25 år og blev dræbt af skud. Den anden var 42 og blev stukket ihjel med kniv. 

På trods af intensiv efterforskning kan Østjyllands Politi endnu ikke fremvise et gennembrud i forhold til de to drab, der i de seneste dage har rystet Aarhus.

Som TV2 ØSTJYLLAND har kunnet berette, var de dræbte henholdsvis en lokal gangsterrapper og et såkaldt prospect hos rockergruppen Satudarah. 

Den 25-årige rapper Shmur (tv.) og den 42-årige "Mudi", der var såkaldt prospect hos rockerklubben Saturdarah. 
Den 25-årige rapper Shmur (tv.) og den 42-årige "Mudi", der var såkaldt prospect hos rockerklubben Saturdarah. 

Efterlyser vidner

Begge mænd havde ifølge Østjyllands Politi relationer til det kriminelle miljø i Aarhus.

Politiet søger nu vidner til to bilbrande, som politiet mener har forbindelse med drabet på den 25-årige mand, der onsdag aften blev dræbt af skud ved travbanen i Aarhus.

Politiet efterlyser vidner, der kan have set noget før, under eller efter de to brande eller som i øvrigt har kendskab til de to bilbrande.

Politi søger vidner til disse bilbrande

Personer med oplysninger om de to bilbrande skal kontakte politiet på telefonnummer 114.

- Vi er interesserede i at høre fra alle, der kan have set de to køretøjer komme kørende til stedet, set personer i forbindelse med de to brande eller set andre køretøjer omkring tidspunktet for de to brande, siger politiinspektør hos Østjyllands Politi, Michael Kjeldgaard.

Intensiv efterforskning

Østjyllands Politiet har fredag været til stede med ekstra mandskab i hele Aarhus, og politiet har iværksat en intensiv efterforskning af begge drab. 

Østjyllands Politi sendte blandt andet en drone i luften i forbindelse med efterforskningen ved travbanen i Aarhus.
Østjyllands Politi sendte blandt andet en drone i luften i forbindelse med efterforskningen ved travbanen i Aarhus. Foto: Øxenholt Foto

Otte personer var torsdag morgen anholdt i relation til sagerne. De blev dog alle løsladt i løbet af dagen.

- Der er for nuværende ikke noget afgørende nyt i efterforskningen, og vi efterforsker stadig bredt. Der er fortsat ikke noget, der indikerer, at de to drab er relaterede, men i begge tilfælde tyder efterforskningen på, at der er tale om opgør i de kriminelle miljøer, siger Michael Kjeldgaard.

VIDEO: Almindelige borgere bør ikke være bekymrede, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard på et pressemøde torsdag.