Drab i Aarhus: Skuddræbt var rapper - knivdræbt var rockerlærling

De dræbte havde, ifølge politiet, begge relationer til det kriminelle miljø i Aarhus.

Opdatering
Lørdag morgen kl. 9 oplyser Østjyllands Politi, at status er som hidtil.

De to mænd, der siden onsdag aften er blevet dræbt i Aarhus, var henholdsvis en lokal rapper og et såkaldt prospect hos rockergruppen Satudarah. 

Den 25-årige mand, der onsdag blev skudt og dræbt ved travbanen i Aarhus, var den lokale rapper Shmur - med det borgerlige Abukar Ali. Det bekræfter hans manager, Prasad Balakumar, over for TV2 ØSTJYLLAND. 

Prasad Balakumar har desuden udsendt følgende pressemeddelelse:

 

Lærling hos Saturdarah

Den 42-årige mand, der natten til torsdag blev knivdræbt ved Lenesvej i Brabrand var ifølge flere medier prospect, eller "rockerlærling", hos rockerklubben Satudarah.  

Den knivdræbte mand, der havde tilnavnet Mudi, havde angiveligt bopæl i Viborg, men var en del af Satudarahs såkaldte Prospect Chapter Aalborg. 

Østjyllands Politi vil over for TV2 ØSTJYLLAND hverken be- eller afkræfte de dræbtes identiteter, men politiet bekræfter, at de to dræbte mænd havde relationer til det kriminelle miljø i Aarhus.

På facebooksiden "Prospect Chapter - Satudarah MC Aalborg Denmark" blev der den 27. juli lagt et billede op af den 42-årige mand med teksten: "Night Out with some of the brothers."

Den 25-årige Shmur, der har somaliske rødder, har blandt andet udgivet numrene Chop, Bror og Smoked (sammen med HAM Fra Syd).

Musikalsk var rapperen kendetegnet ved et hårdkogt flow og særdeles hårdkogte tekster.

Fra nummeret Chop kan man finde følgende passage:

"Skyd, skyd, skyd nigga
Lad ham forbløde, nigga
Repeat skud til hans hoved, nigga
Lad ham ik' træk' vejret
Lad ham ik’ træk' vejret, lad ham ik' træk' vejret".

 

Shmurs manager, Prasad Balakumar, beskriver ham som "det gladeste, kærligste, og mest positive menneske, jeg nogensinde har mødt".

Politi søger vidner

Politiinspektør hos Østjyllands Politi, Michael Kjeldgaard, vil endnu ikke komme ind på mulige motiver til drabene.

- Vi arbejder med flere mulige motiver. Vi starter altid bredt, så vi ikke stirrer os blinde på et motiv, der viser sig at være forkert, sagde han på et pressemøde torsdag. 

Han vil heller ikke fortælle, om politiet har fundet drabsvåbnene i den ene eller begge sager.

Østjyllands Politi vil stadig meget gerne høre fra vidner, der kan have set eller hørt noget før, under eller efter de to episoder.

VIDEO: Almindelige borgere bør ikke være bekymrede, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard på et pressemøde torsdag.