Coronaprover.dk ramt af teknisk fejl: Far og søn endt i blindgyde

Magnus og Mogens Greve fra Djursland har været i tæt kontakt med en coronasmittet og har selv symptomer. Men de kan ikke blive testet.

Mogens og Magnus Greve holder sig lige nu isoleret i deres hus i Karlby på Djursland. De har været i kontakt med en smittet og har selv symptomer på Covid-19, men det er endnu ikke lykkedes dem at blive testet.

Magnus Greves kæreste blev fredag testet for corona, og lørdag fik hun et positivt svar.

Mandag aften blev Magnus og Mogens Greve ringet op af smitteopsporingen hos Styrelsens for Patientsikkerhed, da de havde været i tæt kontakt med hende. De fik et id-nummer og et telefonnummer, som de skulle ringe til og bestille en test.

Det har de så prøvet på flere gange i timen siden tirsdag kl. 8, men tirsdag eftermiddag er det stadig ikke lykkedes dem at komme igennem til telefonnummeret eller via coronaprover.dk.

Mogens Greve forsøgte tidligere at komme igennem til coronaprover.dk, da de ikke kunne komme igennem på det nummer, som de fik fra Styrelsens for Patientsikkerhed. Men de var nummer 30.548 i køen.
Mogens Greve forsøgte tidligere at komme igennem til coronaprover.dk, da de ikke kunne komme igennem på det nummer, som de fik fra Styrelsens for Patientsikkerhed. Men de var nummer 30.548 i køen. Foto: coronaprover.dk

 

Skal finde egne regler

- Vi kan godt mærke, at der er noget i kroppen. Enten har vi almindelig influenza eller corona. Men vi har det fint og ligger ikke i sengen, siger Mogens Greve til TV2 ØSTJYLLAND.

De har valgt at opføre sig, som om de har corona, og derfor har de fyldt køleskabet og isoleret sig i deres hjem. Og det er ifølge Sundhedsstyrelsen også det, man skal gøre, hvis man er nær kontakt til en smittet.

Men Magnus og Mogens Greve er fortvivlede og ved ikke, hvad de skal stille op.

- Det er måske ikke alle, der vil blive hjemme ligesom vi gør. Vi mangler et eller andet sted, hvor de fortæller, hvad man gør, når telefonen er lukket og hjemmesiden er nede. Vi skal selv finde vores egne regler på nettet, siger Mogens Greve.

quote Det er måske ikke alle, der vil blive hjemme ligesom vi gør.

Mogens Greve, Karlby

- Det er hyggeligt nok at gå hjemme sammen med min far. Men problemet er, at jeg arbejder som vikar på en skole, og jeg skal testes negativ to gange, før jeg må komme tilbage, siger Magnus Greve.

Arbejder på sagen

Ifølge Region Nord, der har ansvaret for it-systemet, herunder prøvebooking til corona-test på coronaprover.dk, er årsagen en teknisk fejl.

Normalt kan 300 booke en test på hjemmesiden ad gangen, men siden mandag har kun 100 kunnet booke en tid på samme tid.

- Der arbejdes stadig på sagen. Vi håber og forventer, at det lykkes at afhjælpe fejlen i løbet af tirsdag, siger Lone Kaalund Thiel, der er kontorchef i den it-afdeling ved regionerne, der har ansvaret for coronaprøver.dk, til Ritzau.

Hun påpeger også, at mandag var en rekorddag. Aldrig er der blevet booket så mange coronatest på en enkelt dag.

67.000 coronatest blev booket mandag, oplyser Lone Kaalund Thiel. Det er 10.000 flere end det hidtil højeste tal. Normalt ligger antallet af tidsbestillinger på 30.000 til 50.000 om dagen.

Lone Thiel fortæller desuden til TV2 ØSTJYLLAND, at det formentlig er nemmere at komme igennem fra kl. 23 og i løbet af natten, da det var deres erfaring natten mellem mandag og tirsdag.

Magnus og Mogens Greve blev testet negativ i søndags, men Styrelsen for Patientsikkerhed siger, at de skal testes igen tirsdag og torsdag.

Opdateres...