Buddha på Djursland

Øget interesse for at besøge buddhistisk center på Helgenæs

02:52

1 af 2

Interessen for at besøge et af Nordeuropas største buddhistiske centre - Rangjung Yeshe Gomde på Helgenæs - er stigende.

Selv om det nok er de færreste østjyder, der kender stedet, er det blandt buddhister blevet populært at tage et ophold på centret i de naturskønne omgivelser på det sydlige Djursland.

Foruden danskere har også amerikanere, tyskere, svenskere, nepalesere og østrigere fået øjnene op for at meditere i den nedlagte landejendom på Helgenæs.

- Vi oplever en øget interesse fra Danmark og rundt omkring for buddhismen, siger Anders Doctor, der er direktør for den fond, der ejer det buddhistiske center.

Se: Buddha-boom i Aarhus

I denne uge har Rangjung Yeshe Gomde besøg af den buddhistiske lama Tenzin Sangpo, der holder et kursus i meditation for centrets gæster.

Ifølge ham er det hverdagens travlhed, der får folk fra både ind- og udland til at rive nogle dage ud af kalenderen for at besøge Helgenæs.

- Folk har mere stress. Folk har mere travlt. Meditation får dig til at falde ned. Meditation gør, at du får mere kontakt med dig selv, og så får du fred i sindet, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kom indenfor i Rangjung Yeshe Gomde i videoen øverst i artiklen. Nedenfor kan du blive klogere på, hvad buddhisme er.

___________________

FAKTA OM BUDDHISME:

- Buddhismen bygger på den lære, den historiske Buddha prædikede efter sin oplysning omkring 600-400 f.v.t.

- Buddhas fornavn var Siddharta og familienavnet Gautama.

- Siddharta opdagede, at livet er forbundet med fattigdom, sygdom og død og vandrer ud på Indiens landeveje for at finde frem til sandheden om livet og frelsen. Buddha betyder den oplyste.

- Buddhisme skønnes i dag at have omkring 250-300 mio. tilhængere fraset Kina. Heraf er der omkring 230.000 buddhister i Europa.

- Det kan diskuteres, om buddhisme er en religion, da religionens stifter og vigtigste person, Buddha, ikke var en Gud, men et oplyst menneske. Mange buddhister i den vestlige verden mener, at de lever efter en filosofi og ikke en religion.

Kilde: religion.dk og religionsfaget.dk