Brand i rådhus var påsat

Det er udenfor almindelig fornuft, siger borgmester 

01:30

Det tidligere rådhus udbrændte ved den voldsomme brand natten til mandag. Foto: Video4News

1 af 2

Branden natten til mandag i Syddjurs Kommunes administrationsbygning i Kolind var påsat.

Bygningen rummede borgerservice, jobcenter, ydelseskontor og bibliotek, og nedbrændte totalt.

Indbrudsalarmen i Kolind Administrationsbygning gik kl. 1.01 natten til mandag. Men på grund af tekniske problemer blev den ikke aktiveret hos alarmselskabet.

Branden blev derefter først meldt til brandvæsenet af forbipasserende borgere kl. 1.42 om natten.

Borgmester: Tanker går til medarbejdere
Østjyllands Politi har nu på baggrund af de tekniske undersøgelser konkluderet, at branden var påsat.

- Det er naturligvis en uhyggelig nyhed at få, og en som vi har frygtet at få de sidste dage, siger Borgmester Kirstine Bille (SF) i en pressemeddelelse.

- Mine tanker går i første omgang til vores medarbejdere, som naturligvis er stærkt foruroligede over det her brandattentat. Jeg ved, at jobcenter og ydelseskontor indimellem har med voldsomme borgere at gøre, men det her er alligevel udenfor almindelig fornuft. Jeg håber, at politiet har nogle gode spor at gå efter, og at sagen bliver opklaret så hurtigt som muligt, så det sætter mindst muligt præg på det daglige arbejde, siger hun.

Tilbage til normal drift
Jobcenteret er efter branden tilbage til normal drift. Der er fundet ekstra plads i administrationsbygningen i Ebeltoft, og der vil desuden i den nærmeste fremtid blive opført en midlertidig pavillon i Ebeltoft.

Ændringer i lokaleforhold, som har betydning for borgernes fremmøde, vil løbende blive annonceret i de lokale ugeaviser.