Bille: Villy var en markant leder

SF-borgmesteren er overrasket over Søvndals afgang

Villy Søvndal meddelte for kort tid siden, at han træder tilbage fra posten som formand for SF. En udmelding der kommer bag på SF's borgmester i Syddjurs Kommune, Kirstine Bille.

- Det er jeg meget overrasket over. Det vidste jeg ikke noget om på forhånd, siger Kirstine Bille til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hetz i medierne

Villy Søvndal har igennem længere tid været kritiseret for at indgå for mange politiske kompromiser. Især aftaler på dagpengeområdet og den kuldsejlede københavnske betalingsring har fået vælgeropbakningen til at dale.

Selvom der internt i partiet har været utilfredshed med den føret politik, mener Kirstine Bille dog, at den afgående partiformand har været udsat for en al for hård kritik i medierne.

- Det er ærgerligt, at han er trådt tilbage, for han har gjort det godt, og jeg er ked af, hvis det er på grund af den hetz, han har været udsat for i medierne, siger Kirstine Bille.

En markant leder

På trods af kritikken mener Bille, at Søvdal har været en god partileder siden han blev valgt som formand i april 2005. Også selvom han på én gang har beklædt posten som partiformand og udenrigsminister.

- Det har ikke været noget problem. Han har været en markant leder og en markant udenrigsminister, siger Kirstine Bille.

Hvem der nu skal lede SF frem mod det kommende valg, tør borgmesteren dog ikke gætte på.

- Det har vi lige siddet og snakket om, men jeg har ikke noget bud. Der er mange dygtige folk i partiets top, siger hun.