Bikere gav Kristiane stor oplevelse på hospice

Flere patienter på Hospice Djursland fik sig en stor oplevelse, da en bikerklub troppede op.

Brølene fra en lang række af motorcykler fik lørdag Poul Jørgen Rummelhoff til at kigge ud ad vinduet på det hospice, som hans kæreste bor på.

Her har Kristiane Kaer ligget i næsten fire uger, mens de venter på det uundgåelige. Og til deres store overraskelse var det netop hospicet i Rønde, som de mange motorcykler skulle besøge.

- Vi tænkte: Hvad sker der her? Der var nogle sygeplejersker, der begyndte at fare rundt ude på gangene, og folk stimlede sammen på parkeringspladsen, fortæller Poul Jørgen Rummelhoff.

quote Det betyder alt, at hun fik den oplevelse

Det viste sig, at de omkring 50 bikere kom fra mc-klubben Brotherhood for at overrække en check til børnehospice Strandbakkehuset. Men også for at give de voksne patienter på Hospice Djursland en oplevelse.

- Jeg ved, hvor frisk Kristiane er, når der er noget sjovt i gære, så jeg spurgte, om hun var klar til at tage en tur med nogle "rockere" på en motorcykel, siger Poul Jørgen Rummelhoff med et grin.

- Det var meget rørende

82-årige Kristiane Kaer var klar. Hun har tidligere i livet prøvet at køre på motorcykel og var trods en svækket krop ikke bleg for at prøve igen.

- Det betyder alt, at hun fik den oplevelse. Hun kan ikke få en sjovere og mere morsom oplevelse, end den i dag, siger Poul Jørgen Rummelhoff.

Kristiane Kaer vinker og smiler fra motorcyklen.
Kristiane Kaer vinker og smiler fra motorcyklen. Foto: Marie Bach Schwanenflügel

Det var en trehjulet Boss Hoss med 400 hestekræfter, som Kristiane Kaer fik en tur på. Den blev kørt af et medlem af motorcykelklubben Brotherhood, der havde 30 motorcykler med.

- Jeg ville være så glad, hvis nogen ville gøre det samme for mig i den situation. Så hvis der var nogen, der var friske, så skulle de have en tur, siger klubbens præsident Glenn Hass.

Patienterne sad godt og trygt på den trehjulede motorcykel.
Patienterne sad godt og trygt på den trehjulede motorcykel. Foto: Marie Bach Schwanenflügel
Den første havde fået en tur, var der pludselig flere, der også fik mod på det.
Den første havde fået en tur, var der pludselig flere, der også fik mod på det. Foto: Privatfoto

Ifølge ham fik motorcykelklubben mindst lige så meget ud af dagen som patienterne og deres pårørende.

- Det var det hele værd at se det store smil på deres ansigt, når de kom tilbage efter en tur. Det var meget rørende. En af dem sagde til mig, at han aldrig havde troet, at han skulle opleve det igen, og en anden kaldte det årets bedste dag, fortæller Glenn Hass.

Flere fik en tur bagpå en af de mange motorcykler.
Flere fik en tur bagpå en af de mange motorcykler. Foto: Privatfoto

Afgørende betydning

Klubben afleverede en check på 17.500 kroner til børnehospice, som de havde samlet ind til gennem et arrangement for nylig. Og præsidenten er ikke i tvivl om, at de kommer til at tage turen til hospicet igen til næste år.

Motorcykelklubben rummer alt fra tømrere til ejendomsmæglere. De satser på at gøre det til en tilbagevendende begivenhed.
Motorcykelklubben rummer alt fra tømrere til ejendomsmæglere. De satser på at gøre det til en tilbagevendende begivenhed. Foto: Marie Bach Schwanenflügel

For Poul Jørgen Rummelhoff og hans kæreste betyder opbakningen til hospice rigtig meget. Stedet har haft afgørende betydning for dem, og personalet har været helt fantastiske, fortæller han.

- Det ligger det skønneste sted, og vi har haft så god en oplevelse. Først ville Kristiane gerne dø hjemme, men nu vil hun hellere være her, fortæller Poul Jørgen Rummelhoff.

Det blev en begivenhedsrig dag for Kristiane Kaer, og de andre patienter på hospice.
Det blev en begivenhedsrig dag for Kristiane Kaer, og de andre patienter på hospice. Foto: Privatfoto