Arkæologer indtager Kalø

Publikum kan følge med fra første parket, når arkæologer i den kommende måned undersøger området omkring Kalø Slotsruin.

En håndfuld arkæologer fra Nationalmuseet i København gik i dag i gang med at undersøge området omkring Kalø Slotsruin på det sydlige Djursland.

Hidtil er området aldrig blevet undersøgt for historiske levn, og arkæologerne håber derfor på, at de kan blive en hel del klogere på borgruinen, der ligger direkte ud til den naturskønne Kalø Vig. Blandt andet beretter de skriftlige kilder om, at der har været en ridebane på stedet, men der er på intet tidspunkt fundet spor efter banen.

Allerede på førstedagen havde arkæologerne dog heldet med sig. Indtil videre er der således både fundet potteskår, mønter og hestesko. Derudover har arkæologerne fundet et gammelt fundament til en bygning.

Arkæologernes indtog på Kalø betyder ikke, at publikum skal holde sig væk. Tværtimod. Gæsterne på øen har nemlig mulighed for at følge udgravningerne på nærmeste hold i løbet af hele den måned, arbejdet står på.