20-årige Clara deler gaver ud: Julen er for alle børn

I dag blev der uddelt julegaver til børn i Ebeltoft. Det er 20-årige Clara, der har indsamlet de mange gaver

Søndag blev der afholdt julehjælp i Ebeltoft Sognegård, hvor der blev uddelt julegaver til børn i alderen 0-15 år.

Gaverne er indsamlet med hjælp fra sponsorgaver og gaver doneret fra privatpersoner.

- Den første, der kom, var en mor til fire børn. Hun lyste helt op, siger Clara Kjærgaard, der er stifter af projektet.

I alt var der samlet 100 gaver ind, og søndag kunne økonomisk trængte familier komme forbi og hente gaver til børnene.

- Jeg har overvejet projektet et par år. I sommer blev jeg student, så da jeg holder et sabbatår, er det den perfekte timing, for det har krævet en del tid, siger 20-årige Clara Kjærgaard, der skal aftjene værnepligt til februar.

Blandt gaverne er løbehjul, bamser, rulleskøjter, spil, fjernstyrede biler, krøllejern og meget mere. Der er ikke restriktioner i forhold til, hvem der har fået julegaverne.

- Jeg har fået mange spørgsmål der gik på, hvis der nu kommer muslimer og henter gaver. Men hvis man siger, at muslimer skal integreres, så kan man ikke nægte dem julehjælp. Alle har ret til en julegave, siger Clara Kjærgaard.

Hun fortæller, at der var en enkelt sponsor, der blev lidt forarget over, at børn, der ikke holder jul, også kan få en julegave.

- Jul er for alle. Også selv om man ikke danser om juletræet, siger Clara Kjærgaard, der er fra Ebeltoft.

De gaver, der ikke blev delt ud søndag, bliver givet til vuggestuer og børnehaver i området. Clara Kjærgaard har arbejdet med julegave-projektet siden september. Hun har dog ikke stået for at gøre det hele selv. Flere frivillige har hjulpet til.

VIDEO: Aarhusianske basketball-tilskuere kastede tidligere på ugen bamser på banen. Bamserne blev doneret til udsatte børn.