Smukfest: Afbrydelse var et udramatisk musikstop

Smukfest måtte torsdag afbryde Major Lazers koncert midlertidig på grund af uro blandt publikum

01:21

Torsdag aften var flere tusinde mennesker samlet foran Bøgescenen i Skanderborg, hvor en af Smukfests hovednavne gik på scenen.

Major Lazer er kendt for at levere god musik og en stærk fest, men for nogle af koncertens publikum blev festen lidt for vild. 

Mange mennesker var torsdag aften mødt op foran Bøgescenen for at høre Major Lazer. Foto: Helle Arensbak - Scanpix

Derfor måtte koncerten afbrydes i flere minutter, mens der igen kom styr på folk foran scenen. Hos festivalen selv ser man ikke aftenens afbrydelse som noget dramatisk.

- Vi lavede det, vi anser som et udramatisk musikstop. Det handler om, at man lige fortæller publikum - i det her tilfælde en lille flok på 15 mennesker, som lavede lidt uro - hey venner, vi har øje på jer, og vi vil gerne have, at lige præcis I dæmper jer lidt, siger formand for Smukfest Claus Visbye til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Så fik vi lige nogle vagter ud og stå blandt de her folk, og Major Lazer fik lige besked på, hvordan vi håndterede det her. De var selv dybt professionelle og kørte videre efter få minutter.

Og skulle der sidde nogle derude, som ikke føler sig trygge ved at gå til koncert efter nattens afbrydelse, så kan formanden for Smukfest berolige.

- Jeg vil anse det som et godt bevis for, at vi er meget præventivt til stede rundt omkring i skoven, og med de her højintensitets-koncerter har vi selvfølgelig et meget øget fokus. Vi har mange flere vagter til stede, og vi har et meget større sikkerhedsapparat stillet omkring, siger Claus Visbye

Giver positiv feedback

Også hos festivalens mange gæster er der forståelse og ros for Smukfest beslutning om at afbryde koncerten midlertidig.

Læs også Smukfest-gæsters branderter bidrager til kamp mod ensomhed

- Jeg tænker, at det er godt, at man afbryder koncerten for at holde sikkerheden ved lige, siger Lasse Gyldenvang.

- Hvis det har noget med sikkerhed at gøre, så ved vi jo alle sammen, at så skal de bare sørge for at sikre, at alle har det godt, siger Lotte Kavsman.

Se mere i videoen øverst i artiklen.