Festival forbyder flamingokasser – 'irriterende og forurenende'

Smukfest har i år valgt at forbyde de populære kasser lavet af flamingo til nedkøling af drikkevarer. I stedet tilbyder festivalen andre løsninger.

Blandt de mange telte på campingområdet plejer der at stå massevis af flamingokasser med is i. De bliver umulige at spotte i år. Arkiv

På dette års Smukfest i Skanderborg kommer campingområdet til at se anderledes ud end normalt. For man vil skulle kigge langt efter de karakteristiske flamingokasser med kolde drikkevarer.

Dem har festivalen valgt at forbyde i år.

Læs også Handicappede laver kunst til festival-by

- Det gør vi, fordi vi tidligere har haft oplevelser med dårlige kasser, der bliver splittet til atomer under festivalen. De er irriterende at rydde op og forurener, siger talsmand for Smukfest, Poul Martin Bonde, til TV2 ØSTJYLLAND.

I stedet opfordrer festivalen gæsterne til at medbringe andre ting, der kan køle drikkevarerne ned.

08:11

VIDEO: Smukfest fylder 40 år i 2019 og genopfører i den anledning den allerførste Smukfest, som den var i 1980. Det bliver i en hidtil uset totalteater-dokumentar-koncert-konstellation live fra Bøgescenen, hvor det hele startede.

Luk video

Må tage andre kasser med

- Man må stadig gerne medbringe sin egen køletaske, køleboks, termoboks eller noget helt fjerde, så længe den ikke er lavet af flamingo, lyder det fra Smukfest.

Det er jo en ekstra service, men vi opfordrer stadig til, at folk selv tager køletasker eller lignende med. Vi vil bare gerne have andre løsninger end flamingokasserne.

Poul Martin Bonde, talsmand Smukfest

Som en ekstra service over for gæsterne på campingområdet vil der også være salg af køletasker og isterninger.

De fleste brugere på Smukfest' Facebook-side forstår beslutningen om forbuddet mod flamingokasser, men et par få mener dog ikke, at salget af isterninger og køletasker fra boder er godt nok.

- Seriøst Smukfest. Så der er salg alle andre steder end Skanderborghus. Is tager i overpris for. 
Og så har i jo sat fadøl ned i pris, men kun på kærligheden, lyder det fra en bruger.

Afviser grådighed

Talsmanden for festivalen afviser kritikken.

- Det er jo en ekstra service, men vi opfordrer stadig til, at folk selv tager køletasker eller lignende med. Vi vil bare gerne have andre løsninger end flamingokasserne. I forhold til salget af isterninger og køletasker er vi ikke grådige, siger Poul Martin Bonde.

Campingområdet på Smukfest er i år åbent fra søndag den 4. august til søndag den 11. august. Musikken spiller fra onsdag den 7. august.