Umuligt med hjemmeisolation? Nu stiller kommune boliger til rådighed

Skanderborg Kommune stiller midlertidige boliger til rådighed for dem, der ikke har mulighed for at gå i hjemmeisolation, hvis de er smittet eller mistænkt smittet med Covid-19.

Det er ikke alle, der bare sådan lige kan gå i isolation derhjemme, hvis de er smittet eller mistænkt smittet med Covid-19.

Derfor har Skanderborg Kommune nu valgt at oprette 11 isolationsboliger på det nedlagte Søkilde Plejehjem i Tulstrup ved Ry, så man kan undgå, at borgere smitter hinanden internt i husstande, hvor man ikke kan undgå at dele for eksempel køkken og bad.

quote Det er oplagt, fordi vi havde det her nedlagte plejehjem, hvor boligerne i forvejen stod tomme.

Lis Kaastrup, koncernchef i Skanderborg Kommune

- Det var oplagt, fordi vi havde det her nedlagte plejehjem, hvor boligerne i forvejen stod tomme, at vi så fik det brugt til det formål i stedet, siger koncernchef i Skanderborg Kommune, Lis Kaastrup, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det nedlagte plejehjem skulle egentlig have været anvendt til plejekrævende ældre, men grundet det lave antal positive i kommunen, bliver de nu taget i brug til smittede eller potentielt smittede, der godt kan klare sig selv, men ikke har mulighed for isolation i hjemmet.
Det nedlagte plejehjem skulle egentlig have været anvendt til plejekrævende ældre, men grundet det lave antal positive i kommunen, bliver de nu taget i brug til smittede eller potentielt smittede, der godt kan klare sig selv, men ikke har mulighed for isolation i hjemmet.

Ingen fyldte køleskabe

Boligerne er møbleret, har eget køkken og bad, og administreres af Ældre- og Handicap-afdelingen i Skanderborg Kommune.

Man skal dog ikke forvente den helt store opvartning, hvis man får brug for at tage imod tilbuddet.

- Man skal ikke forvente fyldte køleskabe. Man betaler selvfølgelig selv for forbrug, og hvad man ellers har brug for. Det er tomme lejligheder med køkken og bad, og hvad man lige har brug for, men mad, sengetøj og så videre kommer man nok til selv at medbringe, siger Lis Kaastrup.

Hun forventer dog ikke umiddelbart, at der vil være nogen særligt stor rift om pladserne lige foreløbigt.

- Jeg tror, at de seneste tal lød på 53 smittede i vores kommune, så det er jo en foranstaltning, vi har sat i værk i tilfælde af, at smittetrykket skulle gå hen og stige på et senere tidspunkt.

Beslutningen blev taget på baggrund af, at Kommunernes Landsforening skrev til kommunerne, at man skulle undersøge muligheden for at stille sådanne midlertidige tilbud til rådighed.

For at få tilbudt en midlertidig isolationsbolig er det en forudsætning, at man ikke har mulighed for hjemmeisolation i sin nuværende bolig. Derudover skal man opfylde mindst ét af følgende kriterier: