Udviklingshæmmede holder høstmarked: Der er en skøn stemning

Omkring 1000 mennesker besøgte høstmarkedet i levefællesskabet Hertha for udviklingshæmmede. Her var humøret høj, når der blev solgt mejeriprodukter

Levefællesskabet Hertha i Herskind inviterede lørdag til høstmarked.

Der bor 150 mennesker i det sociale fællesskab, og her lever såkaldte normale mennesker side om side med udviklingshæmmede i et unikt fællesskab.

Hertha har blandt andet eget skovmejeri og bageri, og her arbejder de udviklingshæmmede.

quote Det hele er dejligt. I dag er også en dejlig dag, fordi vi har høstmarked.

Lars Munksgaard, medarbejder i bageriet i Hertha

- Et lille samfund kan skabe noget, når man kender hinanden. I villakvartererne kender man ikke hinanden så meget, og det det gør vi herude. Og når man kender hinanden, kan man skabe noget sammen, siger Per Clauson, der er værkstedsleder i Hertha i Herskind. 

"Nu falmer skoven trindt om land" var en af mange høst-melodier, der blev spillet på markedet.
"Nu falmer skoven trindt om land" var en af mange høst-melodier, der blev spillet på markedet.

Lars Munksgaard har boet i levefællesskabet i 14 år. Han sætter stor pris på det store fællesskab mellem beboerne.

- Det hele er dejligt. I dag er også en dejlig dag, fordi vi har høstmarked. Det har vi jo hvert år til september, siger Lars Munksgaard, der arbejder i bageriet i Hertha, til TV2 ØSTJYLLAND.

Godt besøgt

Omkring 1000 gæster besøgte høstmarkedet i dag. Her havde de blandt andet mulighed for at købe mælk fra fællesskabets ejet mejeri.

Omkring 1000 gæster kiggede på de mange varer på høstmarkedet.
Omkring 1000 gæster kiggede på de mange varer på høstmarkedet.

- Jeg synes, det er helt fantastisk. Der er simpelthen sådan en skøn stemning. Sådan roligt og afslappet, uanset om det er små børn eller ældre. Man kan bare se på folk, at de er afslappede og i en dejlig stemning, siger Karin Borg Nielsen, der i dag besøgte markedet. 

Levefællesskabet i Herskind har eksisteret siden 1996. Udover mejeriet og bageriet omfatter fællesskabet både jordbrug, frokostcafé, gartneri, boder og heste.

Det hele passes af udviklingshæmmede.