Thorning hylder sameksistens

Statsministeren på besøg på Ejer Bavnehøj

Genrefoto.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lagde som hovedtaler på "Folkemøde på Danmarks Tag" ved Ejer Bavnehøj søndag vægt på, at fredelig sameksistens er muligt i grænselandet mellem tyskere og det danske mindretal, og at det dermed bør være muligt i hele Danmark, skriver Århus Stiftstidende.

- Dejligt, I er kommet så mange. Skønt sted her på toppen af Danmark, lød det fra statsministeren til de omkring 500 mennesker, der søndag eftermiddag havde samlet sig med klapstole, solhatte og picnickurve på Ejer Bavnehøj i Østjylland, hvor tårnet symboliserer genforeningen mellem Tyskland og Danmark.

Ifølge statsministeren er grænselandet således et godt eksempel på, at det kan lade sig gøre at bo i et andet land, selv om man har rødder et andet sted.

- Når det kan lade sig gøre at bo i Tyskland med danske rødder, kan man også bo og fungere i Danmark med tyrkiske rødder. Som en helhjertet dansker, sagde Helle Thorning-Schmidt med henvisning til nogle af Danmarks udfordringer med etniske minoriteter.