Sluk standby-lyset!

Agent Grøn skal få elever til at slukke lyset

Sluk standby-lyset på tv og computer og få råd til en ipad! En ny kampagne i Silkeborg Kommune skal få elever i 1.-5. klasse til at spare på energien.

Det mål vil kampagnen opnå på en lidt utraditionel måde. Kommunen har nemlig hyret en entertainer ved navn MiljøAgent Grøn. Han skal turnere rundt på folkeskolerne for at lege og trylle energi-info ind i børnene.

- Vi har i nogle år haft fokus på blandt andet lys og affald, så det er fint, at indsatsen nu bredes ud til flere områder. Børn kan godt lære at spare på energien, og vores erfaring fra tidligere er, at børnene er meget engagerede og nysgerrige, og med en grøn miljøagent glider det hele nok nemmere ned, siger Mogens Christensen, der er skoleleder på Stilling Skole, i en pressemeddelelse.

Og der er penge at spare ved at slukke for standby. Ét stort fladskærms-tv med dvd, spilkonsol og digital modtager kan bruge op til 50 watt på standby. Det svarer til 750 kroner om året.!

Kampagnen er en del af det såkaldte ESCO-projekt, som Skanderborg Kommune har arbejdet målrettet med siden 2012. Det betyder, at 100 kommunale bygninger er blevet energirenoverede, og foreløbige beregninger viser, at der fremover kan spares 5,42 mio. kroner om året på energiforbruget.