Plejecentre truet af lukning

Tomme plejeboliger kan betyde lukning

02:03

1 af 2

De ældre i Skanderborg Kommune er alvorligt bekymrede for deres fremtid.

I Skanderborg by er der for mange tomme plejeboliger, og det kan få den konsekvens, at fire mindre plejecentre omkring Ry kommer til at skulle lukke.

De plejecentre, der er i spil, er Søkilde i Tulstrup, Baunegården i Tebstrup, Søndervang i Låsby og Dalbogård i Gl. Rye.

- Vi vil flytte nogle penge fra noget passivt velfærd og tomme boliger til noget aktivt velfærd, som er bedre boliger og bedre pleje, siger Finn Sander Jensen (S), der er medlem af socialudvalget i Skanderborg Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Pensionist Tonni Bak Jepsen bor ikke selv på plejehjem, men hun vil ikke nøjes med at stå på sidelinjen, mens politikerne beslutter sig.

Med opbakning fra Ældre Sagen har hun arrangeret et borgermøde med politikerne på torsdag. Hun frygter nemlig, at nedlæggelserne af plejehjem kan betyde, at man skal flytte langt væk fra familie og venner:

- Man skal have det sådan, at man er imellem sine gamle venner og sin familie, når man bliver gammel, så man bare lige kan få et kig så tit som muligt, forklarer hun.

Se mere i videoen øverst på siden, hvor du også kan høre, hvad politikerne har tænkt sig at sige til Tonni Bak Jepsen på torsdagens møde.