Pædofilisag droppes

Politiet dropper sigtelse mod mandlig pædagogmedhjælper fra Ry

Den 5. oktober meldte Skanerborg Kommune pædagogmedhjælperen til politiet efter en henvendelse fra et bekymret forældrepar, som frygtede at han havde forgrebet sig på deres barn i institutionen Fugldal i Ry.
Senere modtog politiet yderligere tre anmeldelser om overgreb fra forældre til børn i institutionen.

Politiet og anklagemyndigheden har siden undersøgt sagen. Blandt andet er tre af de fire børn blevet videoafhørt, og nu har man altså besluttet at indstille efterforskningen.

Ved ingen af de foretagne videoafhøringer har børnene forklaret noget, der støtter den rejste mistanke. Med baggrund i mistankens alvorlige karakter er der udover de pågældende videoafhøringer foretaget en omfattende efterforskning med afhøring af alle de forældre, hvis børn mistanken kunne omfatte. Der er også foretaget afhøring af øvrigt personale og af ledelsen på institutionen. Afhøringerne har ikke medført yderligere anmeldelser og der er ikke kommet oplysninger ved afhøringerne, som kan begrunde yderligere efterforskning eller en sigtelse mod den anmeldte pædagogmedhjælper, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Pædagogmedhjælperen selv har hele tiden nægtet sig skyldig.